USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Ультиматум «Аверсу» від людини Зеленського: «Заберіть знімальну групу, або журналістів виведуть силою»

10 Липня 2020 14:04
«Заберіть свою знімальну групу, інакше їх виведуть попід руки». З таким наказом до директора телеканалу «Аверс» зателефонував заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Високопосадовець вимагав, аби кореспонденти «Аверсу» залишили приміщення Волинського обласного перинатального центру. Чоловік скандалив і дозволив собі нагримати на керівника телерадіокомпанії Наталію Московку.

Розмова у вигляді монологу з боку Кирила Ткачова тривала 1 хвилину і 41 секунду, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Він в ультимативній формі вимагав, щоб я забрала знімальну групу, – коментує Наталія Московка. – Сказав: нехай знімальна група вийде негайно, інакше він їх звідти виведе силою».
Справа в тому, що знімальна група телеканалу, яку акредитували висвітлювати візит президента на Волинь, прибула у Волинський обласний перинатальний центр, куди мав завітати гарант. Але журналістам тут були не раді. Вони припускають, що президентській команді могли не сподобатися незручні питання представників масмедіа – і з приводу тендерів, і з приводу кадрових призначень в регіоні.

Зрештою співробітники державної охорони не дозволили знімальній групі «Аверсу» працювати у перинатальному центрі, мовляв, захід не для ЗМІ.

У сюжеті наголошують: аби оперативно і максимально висвітлити візит гаранта, який побував на кількох об’єктах, «Аверс» прагнув акредитувати дві знімальні групи. Проте у пресслужбі Волинської обласної державної адміністрації акредитацію погодили лише для однієї.

Читати ще: «Ми вам віримо, але кадри вас підводять»: як на Волині вперше зустрічали президента Зеленського. Репортаж

До слова, не пускала охорона журналістів до президента не лише у перинатальному центрі, а й у Замку Любарта.

«Як бачимо, хоча президент відносно новий, але за рік він набрався від старшого попередника не зовсім мудрого досвіду. Знову тиснуть на пресу, виганяють з подій. Погрожують. А обіцяв, що в цій державі кожен українець буде президентом. Власне, слово він стримав: президентів таки багато, але не серед простих людей, бо куди в Україні не глянь – скрізь на місцях є свої царьки, до яких не підступитися», – резюмує авторка сюжету Наталія Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 11 Липня 2020 12:16
Має бути подача до суду за "перешкоджання журналістської діяльності", Закон ще ніхто не відміняв. Хай "новиє ЗЕ-ліца" відбуваються в особі кірілки в "рехформованому" ПОПою і "чесному" суді.
бандерівець до Петро Показати IP 11 Липня 2020 15:18
а тобі все ПОП винен.... 1,5 року вже щеледовбеньтпри владі- а вам, недоумкам, все уриноофтальмологія ...
бандерівець Показати IP 11 Липня 2020 13:19
а ну-ну-ну, можна уточнення- в якого "папєрєдніка" криворогуль навчився???? напевне в кілі азіріва, любителя кровосісів і позбавляти акредитації....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus