USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Унікальний волинський бурштин планують виставити у Верховній Раді

26 Листопада 2020 08:15
На середину грудня у Верховній Раді України запланована виставка ексклюзивного бурштину, який цього року видобули на КП «Волиньприродресурс».

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів виконувач обов’язків директора підприємства Анатолій Капустюк.

Нагадаємо, лише за перший місяць роботи комунальне підприємство видобуло тонну бурштину на Маневиччині. Найексклюзивніші зразки, 40 найбільших каменів, виставили в коридорі Волинської обласної ради.

Це каміння має різну фракцію, воно різного кольору: прозорого, молочного, жовтого і навіть багряно-червоного. Найбільший камінь, який вдалося знайти на початку робіт, заважив 823,7 г.

Виставку в стінах парламенту запланували до річниці прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про видобуток бурштину та інших корисних копалин», який народні депутати прийняли 19 грудня минулого року.

Завдяки цьому документу волинське підприємство нарешті змогло розпочати повноцінну роботу. З цієї нагоди в стінах парламенту запланована виставка і прес-конференція.
Унікальні зразки наразі продавати нікому не планують. Щоправда, його бажає придбати Мінфін для Музею коштовного і декоративного каміння, але досі не вказали скільки там готові заплатити й наразі бюджетних коштів на це немає. Тож наразі розлучатися з такою унікальною колекцією не планують.

«Ми поки що нікому не будемо їх продавати. Це наша гордість», - резюмує Анатолій Капустюк.

До слова, цього тижня запланований другий аукціон з продажу волинського сонячного каміння. Під час перших торгів продали 600 кг бурштину на понад 20 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волиняка Показати IP 26 Листопада 2020 10:12
Да скільки можна виставляти? Продавайте і бюджет поповнюйте!
? до волиняка Показати IP 26 Листопада 2020 10:43
Бюджет ? Наповнюйте ? Ви з якої планети ?
Народна прокуратура Показати IP 26 Листопада 2020 12:30
Ото цією першою тонною бурштину будуть хвалитись ще років п'ять, а в цей час будуть далі знищувати ліси й цупити бурштин
Радувець Ларіса Показати IP 26 Листопада 2020 12:45
Кловунам і блазням шоу робити?? Норд-Ост їм влаштувати треба!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus