USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Усі перемоги присвячуємо ЗСУ», – волинські спортсмени, що входять до збірної з джиу-джитсу

8 Грудня 2022 12:59
Федерація Волинської області у складі збірної команди України виборола понад 10 медалей на Чемпіонаті світу з бойового джиу-джитсу, що проходив в іспанському місті Мальграт де Мар 1-4 грудня. Усі свої перемоги юні спортсмени присвячують Збройним силам України.

Нагадаємо, в перший день змагань діти виступали у розділі боротьба. Поліна Ковирнова посіла перше місце, Ліка Драницька та Василь Гушенець здобули срібні нагороди, Данило Лащук, Дмитро Прохоровський і Михайло Гордюк – бронзові.

Протягом другого дня чемпіонатуспортсмени боролися в розділі ММА. Поліна Ковиринова у своїй віковій категорії 12-13 років виборола золото, а також посіла перше місце у вищій віковій категорії 14-15 років.

Золоту медаль також виборола Ліка Драницька, срібні нагороди – у Василя Гушинця та Матвія Юріна, треті місця посіли Дмитро Прохоровський, Данило Лащук і Михайло Гордюк.

Читати ще: «Перемогу присвячую воїнам»: 13-річна спортсменка з Піддубців виборола золото на Чемпіонаті світу з ММА в Абу-Дабі

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини тренер, засновник спортклубу змішаних єдиноборств «Елемент» Сергій Ковирнов, Чемпіонату світу передував відбірковий всеукраїнський турнір у Києві, в результаті якого дев’ять спортсменів із клубу «Елемент» увійшли до збірної команди.

Змагання у столиці були морально складними, пригадав тренер. Після перших сутичок на татамі всім довелося спускатися в бомбосховище, адже пролунала повітряна тривога. У ті дні ворог завдав масованих ударів по інфраструктурних об’єктах країни.
«Усі діти гарно виступили на Чемпіонаті світу. Однак хотів би відзначити Михайла Гордюка, який посів третє місце. У поєдинку за бронзу він переміг іспанця. Чим відзначився? Йому тільки 11 років, але він із вагою понад 65 кілограмів виступав у віковій категорії 12-13 років та боровся зі старшими дітьми. Загалом Михайло займається джиу-джитсу лише пів року, проте вже виконує технічно складні прийоми, завдяки чому зумів пройти до збірної й показати такий високий результат на Чемпіонаті світу», – прокоментував Сергій Ковирнов.

Усі свої нагороди юні спортсмени незмінно присвячують Збройним силам України, завдяки яким у цей надскладний час мають можливість тренуватися, їздити на змагання й демонструвати силу та незламний дух українців.
Як розповіли борці, для більшості Чемпіонат світу з бойового джиу-джитсу в Іспанії – перші масштабні змагання за кордоном, тому багатьом довелося стикнутися з додатковими хвилюваннями.

«Мені дуже сподобалося на чемпіонаті в Іспанії. Я виграла три перші місця. Усі суперниці були сильні. Всього в мене було чотири поєдинки з дівчатами з Казахстану, Польщі, України та Іспанії. У фіналі я боролася зі спортсменкою з Польщі», – сказала Поліна Ковирнова.

Вона виступає в багатьох видах: і у вільній боротьбі, і у бойовому джиу-джитсу, і у ММА, і у дзюдо.

«Я змагаюся скрізь, де можна, тому що це корисний досвід. Найбільше люблю ММА і бойове джиу-джитсу, тому що там можна застосовувати і ударну техніку, і борцівську, – зазначила спортсменка. – Після кожних змагань є чого повчитися: можна і попрацювати над своїми помилками, і поглянути, як тренуються інші борці, і вивчити нові прийоми».
11-річний Михайло Гордюк вирішив спробувати свої сили в джиу-джитсу за порадою друга, який першим почав відвідувати тренування в спортклубі. І вже через пів року увійшов до збірної команди України.

«У перший день змагань в Іспанії було страшно. У своїй категорії я мав чотирьох суперників. Це казах, українець, француз та іспанець. Я здобув третє місце, бо не зміг зібратися через хвилювання», – поділився борець.

Як додав, на наступних змаганнях хоче вибороти золото.

Разом із другом на тренування зі змішаних єдиноборств потрапив Василь Гушенець.

«Так і лишився», – пригадав він.

Як прокоментував, уперше виступати на таких масштабних змаганнях, як Чемпіонат світу з бойового джиу-джитсу в Іспанії, йому було страшно.

«Я посів друге місце. У моїй категорії було троє спортсменів. Програв казахові. Загалом борці з Казахстану досить сильні», – сказав Василь Гушенець.
Матвій Юрін зауважив, що незадоволений своєю роботою на Чемпіонаті світу, адже у фіналі програв через власну неуважність.

«Я здобув друге місце. Зумів перемогти француза та іспанця. На жаль, у фіналі програв через свою помилку – я недоробив прийом», – пригадав атлет.

У категорії Дмитра Прохоровського виступали п’ятеро спортсменів.

«У фіналі я поступився казаху. Припустився помилки – суперник зайшов мені за спину й виконав задушливий прийом», – зазначив він.

Як додав, займатися єдиноборствами розпочав за настановою старшого брата.

Данило Лащук на чемпіонаті виборов два срібла. На чергових змаганнях натомість хоче здобути перше місце, тому нині щодня старанно тренується.
На чемпіонат в Іспанію волинські спортсмени змогли поїхали тільки завдяки підтримці небайдужих: Анни Мартинюк, Дмитра Ярмолюка, Олександра Мігальчука, Олександра Гордюка, департаменту молоді та спорту Луцької міськради.

Зараз юні спортсмени готуються до всеукраїнських змагань із бразильського джиу-джитсу, які відбудуться в Хмельницькому, – вони тренуються по п’ять годин на день.

«У бразильському джиу-джитсу можуть виступати маленькі дітки, тому я буду везти спортсменів віком навіть 4-5 років. Загалом – 42 борці з нашого клубу. Думаю, будуть хороші результати й командне місце», – зазначив тренер Сергій Ковирнов.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus