USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В яких країнах найбільші утиски свободи слова

10 Вересня 2019 17:05
У десятку режимів з найжорстокішою цензурою ЗМІ увійшли Туркменістан, Іран і Білорусь, про це повідомили у Комітеті захисту журналістів (CPJ).

Перше місце в рейтингу займає Еритрея, друга – Північна Корея. У цих країнах ЗМІ «служать рупором держави, а будь-яка незалежна журналістика ведеться із заслання», повідомляє Gazeta.ua з посиланням на інформацію комітету.

«Ці 10 країн зневажають міжнародний стандарт, забороняючи чи жорстко обмежуючи незалежні засоби масової інформації... Самоцензура є всепоглинаючою», – заявляють у КЗЖ.

Держави з цього списку «використовують комбінацію тактик, таких як переслідування і вибіркове затримання, а також стеження і хакерські атаки, щоб заглушити незалежну пресу».

До десяти найбільших переслідувачів ЗМІ, за версію CPJ, також належать Саудівська Аравія, Китай, В’єтнам, Екваторіальна Гвінея і Куба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus