USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Міноборони оцінили ймовірність ескалації з боку РФ поблизу українських кордонів

7 Лютого 2022 08:15
Міністр оборони Олексій Резніков оцінює ймовірність значної ескалації Росією ситуації поблизу кордонів України як низьку.

Про це він сказав, коментуючи підготовку Росією та Білоруссю до активної фази навчань, які триватимуть з 10 до 20 лютого, повідомляє пресслужба Міноборони.

«На цю мить усе відбувається у рамках наших оцінок. За кілька днів розпочнеться активна фаза російсько-білоруських навчань... Одночасно плануються навчання частини підрозділів Південного військового округу РФ... З нашого боку робиться усе необхідне для контролю подібних ситуацій», – сказав Резніков.

За його словами, головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний раніше заявляв, що, починаючи з жовтня минулого року, вживаються необхідні заходи – і на рівні планування, і на рівні практичних навчань – щодо відсічі агресору.

«Тобто ми діємо планово, скоординовано, щоб виключити будь-які провокації», – наголосив міністр.

При цьому він зазначив, що одночасно в Україні відбувається розгортання Сил територіальної оборони ЗСУ і проводяться навчання з оборонною зброєю, отриманою у рамках міжнародної допомоги.

«Безпрецедентна військова допомога від партнерів суттєво підвищила наші спроможності до опору... Так само набирає обертів розгортання Сил ТрО Збройних сил України. Відбувається велика кількість підготовчих заходів з громадянами. Ми володіємо усією повнотою інформації і реалістично оцінюємо ситуацію», – підкреслив міністр.

Він додав, що обов’язок військових – прораховувати усі можливі сценарії, навіть найгірші, і робити усе належне для нейтралізації загроз.

«Це зараз і відбувається. Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватись як низька», – резюмував Резніков.

Як ми писали, супутники компанії Maxar Technologies (США) оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська неподалік українсько-білоруського кордону. На знімках зафіксували 15 штурмовиків Су-25 і ЗРК С-400 на аеродромі Лунинець, а також ракети SS26 і реактивні системи залпового вогню поблизу Єльська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
полковник Показати IP 7 Лютого 2022 08:31
А Баба Яга (США) - проти! Вони по іншому з-за океану на це дивляться!
Олег Показати IP 7 Лютого 2022 09:28
Ага, побачимо, де будуть ці всі міністри і депутати, а також їхні діти, коли перший чобіт російського солдата ступить на нашу землю - повтікають з країни, як щурі із потопаючого корабля.
Я до Олег Показати IP 7 Лютого 2022 10:13
а які дурні їм вірять і тим більше - хто тих вахлаків буде слухати?????
Василь Шаблюка до Олег Показати IP 7 Лютого 2022 10:15
В цьому є й свої плюси: позбудемось паразитів, дізнаємось зрадників в обличчя.
Анонім до Олег Показати IP 7 Лютого 2022 10:25
Не думаю, що кИВА чи мЕДВЕДЧУК втічуть
1 із 18 планів Показати IP 7 Лютого 2022 10:11
Ліпше б він показав будови різних літаків, особливо шассі. А щоб воювати у нас є ще добробати. І всілякі факелоносії. Їх же тищі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus