USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В прокуратурі обіцяють не вигороджувати винних у стрілянині у Воротневі

16 Травня 2019 13:31
Прокурор області не може повідомити подробиць стрілянини, посилаючись на таємницю слідства, але запевнює, що прокуратура не покриватиме винних.

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня.

Депутат Анатолій Вітів зауважив, що під час засідання комісії облради вже запитував прокурора про ситуацію, яка трапилася у Воротневі. Тоді прокурор не міг дати відповідь на жодне питання. Тому депутат просив його підготувати відповідь на сесію. Його цікавило, хто стріляв, чи відкрита кримінальна справа, чи оголошені підозри, яка у цьому роль очільника ВОУЛМГ Олександра Кватирка та натовпу тітушок, які там перебували, очевидно, організовані ним.

Депутат наголосив, що допускати, щоб на території області хтось окрім силовиків міг застосовувати зброю проти громадських активістів та журналістів не можна. Отже, він просив надати ґрунтовну відповідь.

Віктор Швидкий відповів, що всі знають, що така подія була, вона зареєстрована в ЄРДР, відкрите кримінальне провадження, триває досудове розслідування, воно довге тому, що має багато спірних моментів. У перспективі провадження може бути або закрите, або скероване до суду.

Розповісти, хто стріляв чи повідомити інші деталі він не має права, оскільки не може розголошувати таємницю слідства. Він пообіцяв дати правову оцінку інциденту та запевнив, що прокуратура нікого не намагатиметься вигороджувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus