USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В тилу всі згуртовано працюють: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» об'єднує зусилля з волонтерами

9 Березня 2022 22:04
Поки українські воїни на передовій знищують загарбників, в тилу теж не сидять без діла. Волонтери з різних країн спільно з волинянами та благодійним Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» збирають допомогу.

Тож вантажівки із предметами першої необхідності їдуть у гарячі точки нашої країни. Все це для того, аби там уникнути гуманітарної кризи, передає телеканал «Аверс».

На території однієї зі спортивних шкіл обласного центру Волині нині розташований Координаційний центр, де збирають допомогу для постраждалих внаслідок війни. Долучаються усі – від великого до малого.

«Мене звати Мирон і мені 9 років. Я допомагаю військовим, нашим українцям, – розповідає юний луцький волонтер. – Зараз треба допомагати захисникам, щоб їм було не голодно, щоб було добре спати і взагалі, щоб все в них було добре. Щоб українці перемогли».
У Координаційному центрі впродовж дня кипить робота. Сюди постійно привозять гуманітарні вантажі з різних куточків світу, які потрібно розвантажити, пересортувати та відправити до людей, які потребують допомоги.

«Силами волонтерів, у співпраці з нашими закордонними друзями, спортсменами, партнерами, у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми організували благодійний фонд «Турбота про», – розповідає директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Кулаков. – Кожен день війни працюють сотні волонтерів, заходять десятки тонн гуманітарної допомоги з Німеччини, Данії, Польщі, Фінляндії. Вдається, хоч і дуже важко, знаходити як військове спорядження, так і медикаменти першої необхідності, та відправляти в найбільш гарячі точки».

У пріоритеті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди була допомога тим, хто її найбільше потребує. Тож вантажівок із усім необхідним для людей, які нині опинились у надзвичайно складних умовах, відправили вже не одну.

«Завантажуємо фури, автомобілі, відправляємо гуманітарну допомогу разом із тими продовольчими товарами, які закуповує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». І довантажуємо товарами першої необхідності: пледи, теплий одяг, предмети особистої гігієни. Тобто відправляємо усе те, чого нині гостро потребують люди у містах, які найбільше потерпають від війни, – коментує голова правління Фонду Катерина Шкльода. – Кооперуючись, нам вдається дуже швидко завантажувати цілу 20-тонну фуру».

Разом з тим Катерина Шкльода зазначає, що наразі дуже складно дається логістика, а також напрочуд важко знайти водіїв, готових їхати у небезпечні гарячі точки:

«Це правда, що нині важко знайти сміливців, які готові їхати у міста, які зараз заблоковані або фактично окуповані».

Читати ще: «Я в Україні. Нікуди не виїжджав і не збираюся», – Ігор Палиця

Долучатися до добрих справ на благо країни нині – обов’язок кожного. Тож ви можете також долучитися до благодійних ініціатив, аби спільними зусиллями наблизити нашу перемогу.

Нагадаємо, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» шукає постачальників та виробників товарів першої необхідності (продукти харчування, дитяче харчування, підгузки, засоби гігієни, серветки та одноразовий посуд тощо). Якщо ви маєте в наявності, або ж можете виготовити у великих кількостях зазначені види товарів, у Фонді просять звертатися за телефоном: 050 181 70 85 (Світлана).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus