USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні конфіскують частину вже розмитнених євроблях: хто ризикує залишитися без автомобіля

11 Жовтня 2021 17:59
Головна проблема у власників євроблях виникає вже після розмитнення – на етапі, коли авто ставлять на облік, якщо під час проходження експертної перевірки на кузові машини виявляють пошкодження або повну відсутність VIN-коду, повідомляє УНІАН з посиланням на UBR.

Як заявив автоюрист Іван Казачук, у цьому випадку автомобіль підлягає вилученню просто під час експертизи в сервісних центрах МВС (МРЕВ).

Така проблема виникає тому, що українці купували в ЄС старі авто і часто з пошкодженими VIN-кодами. Іноді пошкодження коду може бути результатом корозії, але найчастіше його пошкоджують умисно.

«Самостійну перевірку VIN-номера потрібно зробити ще до зняття автомобіля з обліку. Просто подивіться, чи всі цифри, букви є, чи такі ж вони, як в техпаспорті, чи немає сторонніх втручань або іржі, яка не дозволить експерту в МРЕВ перевірити цей номер», – зазначив експерт.

Читати ще: В Україні почав діяти пільговий режим розмитнення «євроблях»: що треба знати

Якщо ж у сервісному центрі вирішать, що номер умисно могли зробити нечитабельним, правоохоронці почнуть кримінальне провадження. У разі вилучення автомобіля гроші, сплачені за розмитнення, поверненню не підлягають.

«Найчастіше факти критичних пошкоджень VIN-номера виявляють вже у сервісних центрах, коли пізно щось робити», – додав Казачук.

«Якщо було втручання і VIN-код підроблений, тут основним завданням буде довести, що це зробив не нинішній власник, і що він лише став жертвою ситуації, оскільки купив машину, вважаючи, що вона легальна. Від штрафу в 170 тис. грн власник євробляхи в такому випадку застрахований, тому що це штраф за те, що автомобіль не був розмитнений. А тут виходить така ситуація, що людина розмитнилася, але потім не змогла поставити машину на облік через такі ось моменти з VIN-номером», – підкреслює експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus