USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні створять єдиний реєстр усіх одержувачів соцдопомоги

22 Вересня 2020 09:08
Міністерство соціальної політики планує створити на базі реєстру застрахованих осіб єдиний соціальний реєстр, який міститиме інформацію про всіх одержувачів соціальної допомоги.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Валерій Бушков на пресконференції у Києві, передає УНІАН.

Єдиний соцреєстр

«На базі реєстру застрахованих осіб буде створено єдиний соціальний реєстр, який міститиме дані про всіх одержувачів будь - яких видів соціальної підтримки, а також у ньому відображатиметься вся інформація про їх надання», - сказав він.

Перенесення даних з інших реєстрів

За словами Бушкова, для цього буде виконано перенесення даних з усіх реєстрів, пов'язаних з соціальною сферою.

Також Мінсоцполітики планує створити підсистему єдиних соціальних процесів.

«У ній централізовано і в автоматичному режимі будуть здійснюватися всі операції, ділові процеси, пов'язані з наданням будь - якого виду соціальної підтримки», - сказав Бушков.

Підсистема соціального казначейства

Заступник міністра також повідомив, що відомство створить підсистему соціального казначейства, за допомогою якої будуть здійснюватися всі фінансові операції, пов'язані з соціальною сферою.

"Зокрема, соціальні виплати йтимуть з бюджету безпосередньо на банківські рахунки громадян" - сказав він.

Крім цього, Бушков підкреслив, що ці підсистеми стануть частиною єдиної інформаційної системи в соціальній сфері, а їх запуск в тестовому режимі запланований протягом найближчих 6 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2020 10:01
Давно пора!!! А то в нас на одного що працює і платить податки - по три "отримувача соціальної допомоги", які часто не гірше за нього живуть. Он в Луцьку десь 60 тисяч народу безплатно в міському транспорті їздить. Хто на це все заробить?! Так і будемо в Європі країною третього сорту. Працювати потрібно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus