USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вакцинація чи реанімація? 93% госпіталізованих волинян із COVID-19 не були вакциновані

5 Листопада 2021 15:29
Щодня кількість нових випадків коронавірусної хвороби у Волинській області зростає.

Про це йшлося під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та вакцинальної кампанії в області.

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук розповіла, що ситуація з поширенням коронавірусу в регіоні є складною.

«Щодня ми бачимо зростання кількості нових випадків, багато летальних наслідків. Закликаю до дотримання протиепідемічних заходів і вакцинації. На сьогодні у 22 лікарнях області розгорнуто 1438 ліжок. Завантаженість ліжок становить 64,5%. Кисневозалежних – 69 пацієнтів, у палатах інтенсивної терапії перебуває 81 пацієнт, на ШВЛ – 38 людей. На амбулаторному лікуванні та самоізоляції – 12 975 людей», – сказала вона.

Із позитиву: вчора в лікарні поступив 151 пацієнт із коронавірусом, натомість було виписано 164 пацієнти.

«Кількість госпіталізацій зростає. За попередній тиждень 93% госпіталізованих пацієнтів були не вакциновані, тому звертаюся до вас укотре: зважтеся і вакцинуйтеся, – додала Людмила Тимощук. – Кожен повинен вибрати: вакцинація чи реанімація».

Станом на 5 листопада вакциновано однією дозою понад 216 тисяч волинян, двома – понад 144 тисячі.

«Дослідження показали, що вакциновані люди уп’ятеро рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик потрапити в реанімацію та померти. Усі вакцини, які ми маємо, є безпечними й перевіреними. Вакцинація є добровільною та безкоштовною», – сказала Людмила Тимощук і додала, що всі вакцини, зареєстровані в Україні, доступні для волинян.

Також було озвучено, що за останній тиждень поліція, проводячи рейди і перевіряючи ковід-сертифікати, зареєструвала 80 проваджень щодо підробки таких документів. Відповідальність у цих випадках несе і замовник, і виконавець.

Нагадаємо, з понеділка у Волинській області запровадять «червону» зону епіднебезпеки.

Читати ще: Із 8 листопада невакцинованих волинян певних професій відстороняють від роботи

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко поінформувала, що громадським транспортом зможуть користуватися лише особи, які можуть представити ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, дійсний 72 години, або довідки про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією. Ці вимоги стосуються і міського, і міжміського транспорту.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 15:48
Але ж 7% були вакциновані? Чи то куплені сертифікати були? Ай ні, такого не може бути, у нас сертифікатів не підробляють. Да і взагалі, всі ваші вакцини, то є чіпи і чіпізація людей. Недопустім не простім!!! Вставай народ магучій, всі на Кієв!!!
Олег до Анонім Показати IP 6 Листопада 2021 11:18
Ну що тут скажеш... Свідок Єгови!
А може? Показати IP 5 Листопада 2021 16:41
А може то чіпізація? Нізабудім ніпрастім!
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 17:15
Куди на літо ковід втікав??? І де подівся свинячий грип,пташиний грип,звичайний грип,вірусна пневмонія?????
пиняботокс до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 17:50
Ковід, як і звичайні ГРВ і їм подібні в теплий період демонстує спад, це вже ясно. Свинячий грип залишився локально переважно в Китаї і дотичній Азії, але від нього вже давно є ліки. Вірусна пневмонія як була так і залишилась, просто не на слуху. ОТ І ВСЕ, причому все дуже просто, як два плюс два. Але ж у вас в голові чіпізація ...
КудиКуди до Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 19:22
І Вас це цікавить? Приємно що ще є думаючі люди а не тільки фізичні особи. Згідно багатьох заяв вчених ковід не переносить сонячних променів і тому його розмноження призупиняється. З літом біль-менш ясно. А от відносно грипу, думаю що скоро ми почуємо сенсаційні речі що грип був таким самим рукотворним винаходом як і коронавірус, адже для чого використовувати менш дієву зброю якщо вже є сильніша. Загрались люди в політику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus