USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вченим вдалося сфотографувати штам коронавірусу «Омікрон»

8 Грудня 2021 10:10
Вченим із університету Гонконгу вперше вдалося сфотографувати штам коронавірусу «Омікрон».

Про це повідомляє сайт наукової установи, передає Главком.

Дослідники зробили електронну мікрофотографію клітини (Vero E6) нирки мавпи, інфікованої «Омікроном». На ній вони побачили пошкодження з набряклими везикулами, що містять вірусні частки.

При сильному збільшенні їм вдалося розглянути скупчення характерних сфероподібних об'єктів із шипами у вигляді корони з їхньої поверхні.

Раніше в Лондонській школі гігієни та тропічної медицини при Лондонському університеті з'ясували, що згідно з математичною моделлю, побудованою міжнародною групою вчених, штам Covid-19 «Омікрон» поширюється вдвічі швидше за «Дельта»-варіант.

Отримані результати підтвердили ранню гіпотезу про швидку передачу вірусу від людини до людини. Проте досі незрозуміло, із чим саме пов'язана швидкість поширення: із підвищеною заразністю нового штаму коронавірусу або з його здатністю ухилятися від імунної відповіді.



Читати ще: Медики назвали нетипові симптоми нового штаму коронавірусу «Омікрон»

Нагадаємо, Єврокомісія повідомила, як у 2022 році планує боротися з пандемією.

Як стало відомо, «Омікрон» може бути невидимим для ПЛР-тестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Грудня 2021 10:51
Гарний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus