USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вченим за допомогою телескопа Hubble вдалося відкрити «портал в минуле»

8 Грудня 2022 00:21
Вченим за допомогою телескопа «Хаббл» вдалося отримати знімок незвичайної галактики, яка надалі допоможе зрозуміти, як формувався ранній Всесвіт. Кадр був опублікований на сайті обсерваторії.

Про це інформує УНІАН.

У центрі знімка видно велику яскраву зірку з чотирма довгими променями, що утворюють букву X. Між променями праворуч розташована невелика блакитна галактика у формі арахісу з кількома яскравими плямами. Саме вона і зацікавила вчених.

Завдяки роздільній здатності та чутливості космічного телескопа «Хаббл» астрономи розрізнили 60 зірок у галактиці Пікабу і були вражені тим фактом, що всі вони відносно молоді – їм кілька мільярдів років або навіть менше. За словами астрономів, це дуже незвично, адже космічна історія галактики налічує лише близько 13 мільярдів років розвитку.

Зірки в «Пікабу» вказують на те, що це одна з наймолодших і найменш хімічно збагачених галактик, коли-небудь знайдених у місцевому Всесвіті.

«Пікабу», по суті, є прямим порталом в минуле, що дозволяє нам дізнатися, яким був Всесвіт на зорі часів», – кажуть астрономи.

За їхніми даними, невелика галактика надає астрономам унікальну можливість для майбутнього поглибленого аналізу хімічного середовища, що зазвичай зустрічається тільки в дуже далекому ранньому Всесвіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 8 Грудня 2022 05:01
наш Всесвіт такий тендітний, а цей маразматичний бункерний дід в угоду якійсь примарній імперськості загаджує природу, затоплює шахти, засирає вибухонебезпечними предметами довкілля на десятиліття..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus