USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Верховна Рада призначила нового омбудсмена. Ним став нардеп Дмитро Лубінець

1 Липня 2022 13:28
Парламент призначив нового Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Новим українським омбудсменом став нардеп Дмитро Лубінець.

Верховна Рада ухвалила це рішення 1 липня.

За призначення Лубінця проголосували 123 депутати, ще 30 були проти, 8 утримались. Його кандидатуру запропонував глава ВР Руслан Стефанчук.

Дмитро Лубінець родом із Волновахи Донецької області. 2019 року його обрали нардепом до Верховної Ради 9-го скликання як самовисуванця у 60-му окрузі (Донеччина). Зараз він є членом депутатської групи "ЗА Майбутнє". Її створили з 23 позафракційних обранців-мажоритарників.

Крім того, нардеп є головою комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Читати ще: Від Facebook до допитів: чому омбудсмен Денісова втратила посаду

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Як з'ясувалося, омбудсмен озвучувала неправдиві дані щодо сексуальних злочинів, чим могла суттєво нашкодити державі в умовах війни. Проте Людмила Денісова заявила, що її звільнили всупереч Конституції, законам України й міжнародним стандартам, тому це рішення вона планує оскаржувати в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 1 Липня 2022 14:43
недолуге звільнення Денисової через перебір статевих злочинів, а що - таких не було ? чи може Путін буде утримувати 9 вагітних з харківського будинку під час окупації ?.. українцям слід усвідомити, що ніякий омбудсмен їх не буде захищати.. зверніться до його представника в Луцьку - адвокатишко просто заробляє бабло, а вас відішле до вторинної допомоги, дякувати, відверто не посилає.. як і все - ще одна ялова інституція..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus