USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від рішення Мініфраструктури можуть постраждати пасажирські перевезення на Волині

19 Березня 2018 16:06
Керівництво Мінінфраструктури може запровадити зміни, які монополізують ринок автобусних перевезень, а тягар перевезення пасажирів на неприбуткових маршрутах буде перекладений на місцеві бюджети, - вважають представники Спілки пасажирських перевізників України.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 19 березня.

Голова комісії Юрій Цейко зачитав звернення Спілки пасажирських перевізників України до голови облради. У зверненні йдеться про те, що відповідно до чинного законодавства органи місцевого самоврядування регулюють автобусні пасажирські перевезення шляхом затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту незалежно від форм власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту, розташування автостанцій, умов конкурсу на визначення перевізника. Ці повноваження вони делегують місцевим адміністраціям.

Органи місцевої влади формують маршрути таким чином, щоб максимально ефективно збалансувати інтереси мешканців громади.

Автори звернення зазначають, що нині є реальна загроза позбавлення територіальних громад права розпоряджатися своїм ресурсом – маршрутною мережею.

«Керівництво Міністерства інфраструктури під виглядом європейських реформ намагається запровадити незаконну схему діяльності автобусних пасажирських перевезень, яка призведе до монополізації ринку, а тягар перевезення пасажирів на неприбуткових маршрутах буде перекладений на місцеві бюджети, що в умовах децентралізації стане потужним ударом для територіальних громад», - йдеться у зверненні.

З їхніх слів, суть кримінальної схеми полягає в «заявочному принципі» на міжобласних маршрутах – хто куди хоче, туди і їде, де хоче, там і облаштовує автостанцію. Тобто, з будь-якого куточка країни може виїхати необмежена кількість перевізників, дублюючи внутрішньорайонні та міжобласні маршрути, за якими є договірні відносини. Це розпорошить економіку маршруту і негативно відобразиться на тарифоутворенні. Міністерство юстиції, як зазначають автори звернення, вже надало висновок про те, що вказані зміни не відповідають закону «Про автомобільний транспорт». Втім, остаточне прийняття загаданої схеми все ж заплановане у Кабміні.

Своєю чергою, директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка зауважив, що варто дочекатися публікації постанов на веб-сайті Кабміну, а відтак вивчити їх перед тим, як робити подібні заяви.

Члени комісії вирішили взяти до відома звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 19 Березня 2018 16:48
за що боролись на те й напоролись
пасажир Показати IP 19 Березня 2018 17:17
бариги =їздюки , які монополізували певні маршрути і гнуть ціни які їм заманеться, прикриваючись (економічно обгрунтовано) , злякались конкуренції і вже почали вити Ми бідні та нещасні, не пускайте чужих на наші маршрути, ми самі хочемо обкрадати місцевих лохів, встановлюючи від фонаря ціни на проїзд.Якщо ви забороните чужих то ми ж будемо й дальше з вами ділитись.
Волинянин Показати IP 19 Березня 2018 22:05
Перерозподіл грошових потоків на центр по тендерам. А конкуренція по перевезеннях надасть можливість стабілізаціі росту тарифів на перевезення. Перевізники Волині злякались розмірів киівських хабарів порівняно з луцькими чи що? Зміни завжди неочікувані і страшні. Готуйтеся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus