USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вітинський хоче 5 гривень за проїзд у маршрутках

27 Січня 2012 14:41
У Луцьку візьмуться розробляти Кодекс водія маршрутного таксі. Кажуть – це дисциплінує шоферів та поліпшить якість перевезення пасажирів.
Про це 26 січня під час круглого столу розповів президент Волинського інституту підтримки та розвитку громадських ініціатив Петро Лавренюк.
З його слів, експерти інституту розробляють Кодекс водія маршрутного таксі. Мовляв, шофери регулярно контактують з людьми і виникають певні конфліктні ситуації. «Керівник підприємства, на якому працює водій, маючи Кодекс, зможе впливати на водія. В документі будуть передбачені певні норми, які будуть обов’язковими до виконання», ‒ зауважив він.

На думку Лавренюка, Кодекс зробить водіїв більш дисциплінованими. «Я тільки прошу перевізників долучитися до розробки . Якщо вони не братимуть участь в процесі – проблема не вирішиться. Ми б хотіли, аби ви пішли нам назустріч», ‒ зазначив громадський діяч.

Також під час заходу очільник Інституту розвитку міста Петро Гоцалюк пояснив, що зібрання відбувається через деякі складнощі в галузі перевезення пасажирів у Луцьку. «Нині мерія зайнята судами з перевізниками, які оскаржують рішення конкурсів, і не може опікуватися окремими проблемами в галузі перевезень», ‒ додав він.

Як стверджує фахівець, в муніципалітеті вважають, що встановлення системи GPS у маршрутках – це «чарівна паличка», яка вирішить всі проблеми. «Однак, згідно з останніми заявами міського голови, це відбудеться лише з 1 лютого. Але з тим відношенням водіїв до зривів рейсів, до графіку руху, навіть GPS радикально не покращить ситуацію», ‒ каже Гоцалюк.

Окрім цього, він розповів про відсутність у місті єдиного джерела інформації про графік руху маршрутних таксі та підприємств, які обслуговують маршрути. «Тому на часі створення сайту з такою інформацією. Ще вважаю за доцільне спільно з працівниками мерії, представниками громадських організацій та ЗМІ проводити перевірки руху маршруток. Для прикладу, в Львові подібні рейди відбуваються регулярно», ‒ запропонував Гоцалюк.

Натомість Лавренюк додав, що потрібно провести громадський аудит міських зупинок. На його думку, з цією метою варто опитати водіїв маршруток та пасажирів.

Представник «Молодіжної платформи» Захар Ткачук повідомив присутніх про завершення розробки двох анкет для опитування лучан щодо покращення пасажирських перевезень в Луцьку. «Ми мали консультації з соціологами та іншими фахівцями. Після чого розробили дві анкети. Одна – для опитування лучан на зупинках, друга – пасажирів маршрутних таксі. За два-три тижні будуть результати», ‒ зауважив він.

Підприємцю-перевізнику Ігорю Голубовичу сподобалися ініціативи громадських діячів. Однак він попросив врахувати, що на деякі нововведення потрібне додаткове фінансування. «Ми ж хочемо за 5 років на нових автобусах їздити?» ‒ запитав бізнесмен.
Його підтримав голова наглядової ради транспортного підприємства «Луцьке АТП-10701» Вадим Вітинський. Мовляв, потрібно встановити тариф обсягом 5 гривень, аби перевезення пасажирів були рентабельними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
вві Показати IP 27 Січня 2012 14:59
колись ... Кривицький також садовив водіїв в ІVECO в білі сорочки і галстуки. Де вони всі зараз? А Вітинський хай шукає собі інше місто або навіть державу, може і по 5 дол. дадуть.
Ольга Показати IP 27 Січня 2012 15:07
Це абсурд,в голову ніяк не вкладається. До Горохова 10 грн 50 км. а в Луцьку по 5 грн дві три зупинки.Ви що там геть з глузду зїхали.Хто на цих маршрутках буде їздити.А зарплату, яка сьогодні 100-1200 хто нам підніме, щоб бандитам такі гроші платити, бачите їм малувато.Київ переплюнули, бо там 2 грн. маршрутки і протяжність маршрутів 20-30 км.
Роман до Ольга Показати IP 28 Січня 2012 10:13
Про Київ ви сильно перебільшуєте. Тут мало маршурутів довжиною близько 20 км. Вартість проїзду у міських маршрутках 2.50 - 3.50 в залежності від довжини маршруту. По 2 грн лише деякі приміські маршрутки в межах міста.
Я з Луцька. Показати IP 27 Січня 2012 15:08
За 5 грн, будете ви горіти і взриватись. А якщо 2 грн вам мало, то киньте цей "неприбутковий бізнес" і займіться чимсь більш прибутковішим. Мільони вже не влаштовують, хочеться мільярди.
а Показати IP 27 Січня 2012 15:15
дупа в Вітинського та інших не злипнеться?))) Не подобаються тарифи- їдьте у інше місто і не скигліть, самі ж на маршрутках не їздите, все більше на авто за 20-40 тис. баксюків
Zavtramen до а Показати IP 27 Січня 2012 23:02
ему ОЧЕНЬ нужны деньги!!!))))
Лучани Показати IP 27 Січня 2012 15:22
Придурки. Якщо в голові нічого нема -то і 5 грн. не поможе
Чорнобилець Показати IP 27 Січня 2012 15:36
Вадим Юліанович на вибори у Верховну раду знову зібрався??? Буду їздити маршрутками Вітинського, там за пять грн. водій паралельно буде каву пасажирам робити))
з преси Показати IP 27 Січня 2012 15:42
Вітинський - особливий тип здирника. Рідкісний скопідом. Сучасний плюшкін і людина без елементарної моралі. У Києві в відрядженні я їду маршруткою зі столиці (cт. метро "Героїв Дніпра") у Вишгород за 4,5 гривні (20 км). Немає кому підшукати цьому невдасі-бізнесмену з кримінальним на 90% бізнесом підходяще місце для надування щік – те місце, де всі їдять баланду. Прокуратура і міліція заняті самопорятунком.
тиць-здиць Показати IP 27 Січня 2012 15:45
Хай Вітинський аргументовано пояснить свої претензії в живі очі. Найліпше зранку хай сідає в маршрутку і починає пояснювати. Ми послухаєм. (Маршрути хай вибирає ті, що пролягають повз лікарні, аптеки і пункти мед.допомоги)
02 Показати IP 27 Січня 2012 15:48
Напевно за 5 грн. там будуть ручку подавати і зустрічати на зупинці.
пасажир Показати IP 27 Січня 2012 16:11
а коли їх примусять обілечувати 100% пасажирів а за необілечених шраф накладати?от тоді і видно буде тих бідолаг-жебраків.
Igor_vt Показати IP 27 Січня 2012 16:19
Мо` ініціювати референдум щодо націоналізації фірм, яким останні 15 років надали можливість красти в держави податки на послугах пасажирських перевезень?
Лучанка до Igor_vt Показати IP 27 Січня 2012 21:51
Мо` ініціювати референдум щодо націоналізації фірм, яким останні 15 років надали можливість красти в держави податки на послугах пасажирських перевезень? 100% Щось забагато рот свій поч. бачу розкривати,то Голєва, то це чудо, хай соіб шукаютьчоловіків-дружин закордоном ще одних,там їм дадуть і нові автобуси, і тендери і проїзд по 5 євро=),що такого НЕМА НІДЕ, А ТУТ ВОНО ХОЧЕ, ХАЙ РОБИТЬ, БОЖЕ, ЩО МИ ТУТ ВОЗМУЩАЄМОСЯ? ПІАР-ЦЕ ПІАР, але просто хто тоді ними буде їїздити?:) Він не те ще мільйонером не закріпиться, він бомжуванням займеться з такими темпами!!! Хай говорит,якщо розуму нема-то хто йому лікар?!
Igor_vt Показати IP 27 Січня 2012 16:21
Знахабніли неплатники податків навмисне називають захмарну ціну, щоби добитись хоч якогось 50-70 процентного підвищення тарифу. В той же час - ЖОДЕН НЕ ЗУПИНИВ СВІЙ БІЗНЕС. ЖОДЕН.
Небайдужий Показати IP 27 Січня 2012 16:24
Всі маршрути Вітинському!!!
Олена Голєва Показати IP 27 Січня 2012 16:26
Жук-навозник мечтал после смерти попасть в райские кучи...:)
Лучанин Показати IP 27 Січня 2012 16:58
http://www.gps-inter.com.ua/passazhirskiy-transport-28 http://www.avls.com.ua/interesting-about-the-satellite-monitoring/36-gps-monitoring-of-transportation-control-control-of-urban-public-transport-buses-via-the-glonass-system-gps-monitoring.html Це не тільки моніторинг, а й системи обліку клькості пасажирів. Саме це дозволить Вітинському засунути свої забаганки в ... Інше питання - чи є бажання в влади встановити семе подібне обладнання на пасажирському транспорті міста? Думаю що це не вигідно як владі, так і особливо самим перевізникам. Кожен розуміє чому. Не треба розробляти кодекси! Існують правила перевезення пасажирів і інші нормативні акти спеціально розроблені для автобусів. А ми і маємо автобуси, які працюють в режимі маршрутних таксі. Є варіант здешевлення перевезень - скасувати в місті ці режими маршрутних таксі. Знову це нікому не вигідно, окрім пасажирів. І знову і знову будемо "винаходити велосипед", працюючий в режимі маршрутного таксі...
ronin Показати IP 27 Січня 2012 17:09
Потрібні нові Трансформації «GPS» - системи, «Євро-3», «мережева транспортна інфраструктура», «тендери», «системна диспетчеризація», «маршрутна логістика», - ще, казна що, нам на пропонують як фахові перевізники так і міські чиновники, в руках яких є усі важелі щоб просто сісти та домовитись. А ми з Вами (жителі), повинні мати просто якісно налагоджену, та стабільно працюючу послугу. Зафіксуємо ситуацію: якості немає; за останні роки намітився явний регрес загального стану перевезень; перевізники домовитись не можуть ні з містом, ні між собою (постійні суди, перегляд конкурсів тощо); ЗМІ постійно нарощують кількість коментарів, статей, сюжетів, зворотна система, яка працювала раніше, зараз не працює взагалі (жорстка реакція на скарги громадян). Ми, набувачі послуг втомилися на це все споглядати, слухати високопарні лозунги перевізників про свою самовіддану працю на рівні нульової прибутковості (із-за економічно несправедливих тарифів), про великі страждання з-за відсутності компенсацій за пільгові перевезення, про постійну турботу про інвалідів (закупівля спеціалізованих автобусів), про лобійську за ангажованість чиновників (несправедливі конкурси та тендери), про неефективність рішень міста, які ставлять їх в якісь чергові рамки (GPS систематизація, та інше), а самі при цьому до останнього б’ються у судах (витрачаючи колосальні кошти), йдуть на розриви у відносинах з людьми з якими роками йшли поруч, йдуть на конфлікти з місцевою владою, яка по суті, їм перший союзник (якщо щось, то негайно в кабінети, бо на нас «наїхали») – досить. Тепер наш вихід, а ви - слухайте. Ми дистанціюємось від емоцій. Не робимо передчасних висновків та не дивимось на ситуацію через призму того чи іншого шаблону. Сучасний світ, з його ринком, демократією, прогресом, пріоритетом матеріальних цінностей над духовними, вчора здавався непохитним. За замовчуванням вважалося: на зміну ночі прийде день, зиму змінить літо, економічний спад перетворюється в новий підйом, а періодично виникаючі проблеми як-небудь самі собою розсмокчуться. Але ось звичний світ захитався. До самих товстошкірих сьогодні доходить: почалося щось занадто тривожне і занадто масштабне. Механізми та методи якими будувався ринок, усі належать да ХХ – го століття, визови - надсучасні, нові ХХІ – го століття. Транспорт – це одна з основних систем життєдіяльності сучасного міста. Систему можна збурити, направивши її енергію на самознищення, якщо немає єдності, якщо член кожної групи усвідомлює себе відмінно-значимим від інших груп. В ідеалі якщо кожна група бачить в іншій групі ворога. І максимум - коли всі бачать ворогів у всіх, війна всіх проти всіх. Чим більше зруйновано вертикальних зв'язків влада – бізнес - бізнес - громада, тим більше система стає егоїстичною, тіньовою та інертною. Це як мінімум сповільнює, а на деякий час, взагалі гальмує процес розвитку. Криза підсилює негативні процеси, оголює усі скриті нерви, змінює тимчасові пріоритети – нівелює глобальні цілі, маргіналізує ринкові механізми – заміщає їх стадними (війна за ореол). Що отримуємо Ми, котрим просто треба їздити, якісно, надійно та безпечно. А нічого, про нас згадують, коли потрібно отримати черговий маршрут (усі починають кохати інвалідів, та піклуватись про пенсіонерів), коли в кінці місяця підраховують гроші (починають нервувати, якщо в прошлому місяці було більше), коли у сесійному залі знову треба прикритись громадою, - а ми Вам не «фігові листочки». Так що шановні перевізники, Ми фіксуємо Вам своє бачення: 1. бізнес високорентабельний; 2. граєте ви нечесно в першу чергу по відношенню до нас (направте краще гроші, які витрачаєте на нечесну гру, наприклад в покращення якості перевезень, та трошки втримати апетити прийдеться – ринок не буде монопольні ознаки – Ми не дамо); 3. громада однозначно повинна вклинитись в усі стадії формування Вашої діяльності у Нашому місті; 4. громада однозначно повинна вклинитись у формування умов Вашої діяльності; 5. громада однозначно повинна вклинитись в контроль Вашої діяльності; 6. громада однозначно повинна сформувати механізми впливу на недобросовісних перевізників. Ми впевнені, що ви підтримаєте Нас (громаду), у світлому бажанні допомогти Вам навести лад. Ми віримо, що тільки спільно з нами ви забезпечите собі сталий розвиток у прийдешньому. З повагою, та вірою у світле майбутнє, житель м. Луцька. P.S. - постійний користувач маршруту №18.
Стрийко до ronin Показати IP 27 Січня 2012 17:51
Ви багато написали, але я так і не побачив механізму впливу громади на ситуацію. Просто сісти і домовитись у перевізників і влади не виходить, Ви ж бачите. Крім того, тут дуже непомітні рамки між владою і перевізниками. Пані Голєва - хто? Влада (голова профільної комісії) чи перевізник (Санрайз)? Я для себе, як представник громади, хотів би побачити типові умови, які укладають переможці конкурсів на перевезення з міськрадою - які порушення там визначені, які санкції передбачені. Як працює функція постійного моніторингу стану перевезень у міськраді? На основі яких даних визначається кількість порушень з боку перевізників, як це фіксується, хто приймає рішення про перегляд результатів конкурсів внаслідок порушень. Наскільки повною, відкритою та об'єктивною є моніторингова інформація, хто її проводить? Наприклад, фіксувати якість за кількістю звернень громадян небезпечно, оскільки недобросовісний перевізник може "стимулювати" зростання скарг на конкурента. В той же час, якщо моніторинг здійснюють чиновники транспортного відділу міськради, є ризик того, що вони будуть "мотивованими" помічати лише порушення одного перевізника. Як визначається реальна собівартість перевезень? До яких об'єктивних факторів можна прив'язати потребу у зростанні ціни (вартість бензину, мінімальна з/п) тощо. Як визначається пасажиропоток по конкретних маршрутах? Чи нададуть перевізники об'єктивну інформацію про це?
Стрийко до Стрийко Показати IP 27 Січня 2012 17:55
Тільки знаючи відповідь на ці та багато інших питань ми, як громада, можемо вимагати від влади якихось конкретних дій щодо налагодження ефективної роботи міського транспорту. Очевидно, що дана інформація на експертному рівні існує, хоча б у того ж Лавринюка чи Гоцалюка. Хотілося б, щоб результати досліджень вельмишановних громадських організацій а також більш розширена інформація про подібні круглі столи якось публікувались у пресі, або ж на сайтах зазначених установ.
*** Показати IP 27 Січня 2012 17:44
це ганебне явище треба викорінити за недоцільністю, в Європі їздить людський багатомісний громадській танспорт за РОЗКЛАДОМ і так, що годинник можна звіряти.
Вікінг до *** Показати IP 27 Січня 2012 21:09
І білети там компостують. Хто без білета - вел. штраф. Так, що все контролюється. Хто платить і скільки платить. З цього податки. І все прозоро.
001 Показати IP 27 Січня 2012 20:47
за що 5 грн? за те що чекаєш, маршутку 15-20 хв стоїш на одній нозі цілу дорогу, за хамство водіїв та інколи пасажирів.Самі би проїхались в маршутках.
TFA Показати IP 27 Січня 2012 22:39
Коротше, маршрутки - це транспорт країн Третього світу, пора від них відмовлятися і надавати перевагу нормальному транспорту: тролейбусам і автобусам. Благо, місто має власний завод, який це виробляє, шкода, що грошей на це немає...
Перехожий Показати IP 28 Січня 2012 00:52
А може не тільки ручку подавати, а ще й м...т за 5 грн будуть робити? Коли ж ці ненажери полопають від тих грошей???
пасажирка Показати IP 28 Січня 2012 08:02
Погоджуюсь з усіма коментуючими щодо вартості проїзду, нехай Вітинський та і інші "перевізники"(а вони теж цього хочуть, лишепро них не говорять) міняють бізнес, а не подають у суд за програні тендери. На думку пасажирів необхІдно однією з умов конкурсу поставити вартість проїзду і не змінювати її протягом всього терміну дії договорів, ведення фактичного обліку витрат (з підтведженням первинними документами) та доходів, пасажиропотоку. А вартість повинна бути економічно обгрунтована. В той же час перевізники не ведуть факчтиногообліку витрат та кількості перевезених пасажирів. Чому новостворене управління у міській раді не контролює видачу квитків ТА КІЛЬКІСТЬ ПЕРЕВЕЗЕНИХ ПАСАЖИРІВ?
Вінстон Показати IP 28 Січня 2012 08:12
Чого по 5? Давайте по 10 відразу. Я вже краще пішака давать буду.... чи "ТРАЛІК- привіт!!!"
VADIMYCH Показати IP 28 Січня 2012 08:47
So they went to hell! Bucks!!
Саша Показати IP 28 Січня 2012 09:21
нехай вилізе з машини та сяде в маршрутку в Києві де через пів міста проїхати коштує 2-3 гривні
ronin Показати IP 28 Січня 2012 10:16
Щоб захиститися від небезпеки, в першу чергу потрібно розуміти її характер. Якщо насувається стіна води, потрібно будувати плавучі платформи. Якщо на вас йде стіна вогню, треба зариватися в землю. Якщо є небезпека чуми, необхідно використовувати ліки. Від кожного виду небезпеки свій захист. Якщо ми розуміємо коріння проблем, їх необхідно оголити, з акцентувати владу на необхідності саме їх усунення, запропонувати варіанти і проконтролювати шлях вирішення проблем владою. Хто і як це може зробити - ми для себе (широкий громадський рух), розклавши одну глобальну проблему наприклад на три основні кластери: інфраструктура (зупинки і т.п.), рухомий склад, правила поведінки водіїв та порядок надання послуг. Тільки незаангажовані громадські організації, спільно з професійними консультантами, провівши масові опитування городян, перейнявши прогресивний досвід наших сусідів (бажано сусідів, щоб збільшити ймовірність реалізації пропозицій суспільства, посилаючись на споріднену ситуацію). Наскільки мені відомо, якраз така робота з боку громадських організацій вже почалася, і тут я підтримую всіх блогерів - про недостатність висвітлення цих процесів (зверніть панове на це увагу і отримаєте серйозну синергетику у результаті). Цей громадський рух, не протиставлятиметься перевізникам (бізнес деребанити вони не збиратимуться), вони повинні прорвати їх коло, самих в собі замкнених проблем. Змінити стереотип висновків самих перевізників, що як не крутись, а ж ... ззаду (все впирається в тарифи). Громадські організації в даній системі єдина ланка, яка може показати, що економіка - лише наслідок глибинних процесів. Спроби відповісти на запитання в руслі звичних шаблонів типу «хтось хоче монопольної влади», нікуди їх так і не виводять. Це перше серйозне знання, від якого можна відштовхнутися. Поки людям здається, ніби вони все знають, у них немає шансу розпочати дію. Вони всі подібні людині, що вткнулась носом в землю. Вона бачить тільки комах. Щоб побачити траву, потрібно піднятися вище. Щоб розгледіти дерева і тварин, треба встати. Напрям річки можна побачити з висоти пташиного польоту. Вихід з'явиться, якщо осмислити ситуацію у всій її повноті. Якщо в процес не вклинитись, в стратегічній перспективі можна прорахувати: виходу з ситуації немає. Одного разу проблеми зійдуться в одній точці, після чого виникнуть перевантаження, яких система не витримає. Тому друзі, ми повинні зрозуміти, що відсутність наших з вами певних знань, не означає, що процеси не йдуть, стимулювання процесу наведення порядку в транспорті можливо шляхом пошуку і свого прямого участі у вже існуючих громадських ініціативах, або організація своїх і підключення до вже існуючих , антагоністичні руху тут не допустимі, вони стимулюють перевізників і влада все залишити в руслі існуючих течій при відсутності єдине розуміється напрямки шляху реорганізації та розвитку з боку споживачів послуг, тобто Нас з Вами. Ми не хочемо їсти те, що нам продають.
Чуйна Показати IP 28 Січня 2012 11:45
А дулю з маком він не хоче?!? А Пєтя завжди якимись примарними ідеями вибиває собі гроші на проекти. Який Кодекс??? Шансон рулить, білетів не видають, контролю немає..
чувак з Рожище Показати IP 28 Січня 2012 14:44
Хтось щось зрозумів, про що силкується сказати коментатор під ніком ronin? Дві економічні освіти (не куплені радянські!), досвід роботи, а зрозуміти нічого не можу. Багатослівно, манерно і безглуздо.
Beautiful Days до чувак з Рожище Показати IP 28 Січня 2012 20:57
А ти не читай нічого, я наприклад такі "листи" минаю,тому що треба по суті писати, ясно,чітко, змістовно,Ане розписувати на пів листа,тобто:"лити водичку", як полюбляють більшість українців у вусьому!!!
Економіст з Луцька до чувак з Рожище Показати IP 28 Січня 2012 21:44
Чуваку з Рожищ.Чувак це неоекономіка, читай праці Черновецкого та Чернецького.Не тупи,вивчай,а то один вже звалив за кордон, обідився шо ти не читаеш.А якщо серйозно то 2 грн це нормально ,навіть забагато при тій якості перевезень.
Олександр Показати IP 28 Січня 2012 21:38
А мене виводить, коли повна маршрутка людей, стоїть ще 5 людей (якщо не 15), а шофер крісло біля себе ланцюжком перев'язав, бо йому, бач, некомфортно... А ви собі заплатили й стійте... І ще одна нехороша річ - все більше пенсіонерів норовить не платити в маршрутках. Це не є добре...
) Показати IP 28 Січня 2012 21:47
даешь гужевой транспорт! овес нынче дёшев!
Ант Показати IP 28 Січня 2012 23:21
Пасажири самі винні, що не вимагають квиток за проїзд. Ці дві грн. без квитка йдуть в кишеню шофера. Якби контродери пару раз перевірили наявність квитків у пасажирів, як це робиться в тролейбусах, і штрафанули безбілетників, тоді і грошей більше б в бюджет попало і виявилося б, що 2 грн. це ще забагато ми платимо. Де податкова ??? Ау ! Підніміть контролери свої ср.ки і йдіть працювати...
чувак з Волині Показати IP 29 Січня 2012 00:04
Кому невигідно за сьогоднішньою ціною проїзду держати маршрутку - віддайте маршрут мені!!! У мого знайомого 8 таких маршруток, причому майже всі "Богдани" куплені в кредит, так... кожна маршрутка після виплати щомісячного кредиту і всіх розходів, ще приносить йому 1000-1500 зелених долларів в місяць! А вони кажуть що нерентабельно... НЕРЕНТАБЕЛЬНО - віддайте маршрут комусь іншому і займіться більш рентабельнішою справою!!!!!!!!!!!!!!!!
Ната Показати IP 30 Січня 2012 14:50
Ну і батани тут є.
стас Показати IP 31 Січня 2012 14:32
народ,беріть квитки в маршрутках!!!обовязково!
ст Показати IP 3 Лютого 2012 11:43
Ант- правий але я одного разу натрапив на той контроль- знаєте як відбувався? зайшли дві тікти- одна взяла білети у водія і власноруч без грошей рознесла по салону. Друга в цей час скромно дивилася у вікно. А коли всі були з білетами - тоді інша пройшлася по салону водій підписав якогось папера - дав їм по десятці і вони пішли. Я такого цирку скільки живу не видів.
Cясік Показати IP 4 Лютого 2012 10:02
Я особисто, як маю можливість, надаю перевагу "тралікам" - не із корисних мотивів, а тому що екологічно чисті і з надією на оновлення парку транспорту. А в Європі маршруток НЕМАЄ!
MAC Показати IP 23 Травня 2012 12:45
"Черновецкого та Чернецького" якби ж то той принаймні втік а то "ШИБИ ТА ШИБИ" котрий теж втік тільки в раду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus