USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Війна показує, хто є хто. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відправив черговий гуманітарний вантаж

10 Березня 2022 13:30
За долею людей та населених пунктів, які нині перебувають під обстрілами в Україні, спостерігає весь світ. Збройні сили борються з окупантами на передовій, у тилу допомагають волонтери. Надзвичайно важливо у воєнний час не допустити гуманітарної катастрофи.

Народний депутат від Волині Ігор Палиця, який є засновником Фонду «Тільки разом», виділив на допомогу мешканцям постраждалих регіонів 30 млн грн, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Уже понад два тижні триває війна в Україні. Допомагати гарячим точкам стає все важче, адже доїхати туди з гуманітарним вантажем дуже складно. Проте керівниця Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповідає: на щастя, їм вдається це робити.

Більш як 20 тонн цукру, борошна, макаронних виробів, різних круп, понад 20 тисяч банок тушонки, солодощі, олію та багато іншого уже зібрали та відправили до населених пунктів, які постраждали внаслідок війни.
«Ігор Палиця нині перебуває в тісному контакті з усіма депутатами партії «ЗА Майбутнє» по всій Україні. Ми розуміємо конкретні потреби на місцях, ми постійно на зв’язку з кожним із них, – коментує голова правління Фонду Катерина Шкльода. – Ігор Петрович виділив 30 мільйонів для того, аби ми тут, де зараз немає бойових дій, де є підприємства, що працюють, закуповували продукти харчування і відправляли в ті міста, які зараз перебувають на межі гуманітарної кризи».

Читати ще: В тилу всі згуртовано працюють: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» об’єднує зусилля з волонтерами

Депутати від «ЗА Майбутнє» за прикладом їхнього лідера кожен у своєму регіоні долучаються до процесу збору допомоги та пошуку підприємців-виробників, щоб заодно й підтримати вітчизняного виробника.

Під час збору товарів для гуманітарної допомоги довелося зіштовхнутись із неприємними випадками, адже окремі підприємці прагнуть нажитися у такий непростий для держави час.

«Дуже просимо не давати націнку, – зауважує Катерина Шкльода. – Сьогодні війна показує, хто є хто. Є відповідальні виробники, які не завищують ціни на свою продукцію. Є такі виробники, які сьогодні безплатно віддають частину товару. Є водії, які фактично тільки за оплату пального погоджуються їхати в гарячі точки. Але є й такі, які не відпускають товар, чекаючи кращих часів і вищих цін, або вже сьогодні на 15-20% дорожче оцінюють свій товар. Немислимо наживатися на біді».

Катерина Шкльода каже, що було б добре, аби таких підприємців люди знали в обличчя. Щоб і в мирний час розуміли, з ким можна мати справу, а з ким ні.

Засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця взяв під особистий контроль те, на що витрачають кошти: аби допомогу отримували ті, хто справді її критично потребує.

Читати ще: «Я в Україні. Нікуди не виїжджав і не збираюся», – Ігор Палиця

«Ігор Палиця особисто контролює багато процесів, які стосуються гуманітарної допомоги не лише населенню, а й військовим і лікарням. Розуміє усі потреби, які є в Україні. Ми постійно перебуваємо в тісному контакті щодо того, які вантажі відправляють, що і куди доставляють та для яких потреб, – зазначає Катерина Шкльода. – Розуміє потреби і військових, і медичних закладів. І передає мені потреби, які ми оперативно шукаємо у тих підприємців, які нині відкриті і в яких налагоджене виробництво».

Нагадаємо, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» шукає постачальників та виробників товарів першої необхідності (продукти харчування, дитяче харчування, підгузки, засоби гігієни, серветки та одноразовий посуд тощо): якщо ви маєте в наявності або ж можете виготовити у великих кількостях зазначені види товарів, просимо повідомляти менеджера Фонду за телефоном 050 181 70 85 (Світлана).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Березня 2022 14:12
Я в 14 багато допомагав і добробатам і військовим. А після двох років "мудрого" керівництва - себе толком не можу забезпечити (ціни електрика, газ, пальне і т.д.). Не те, щоб допомогти комусь. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus