USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військовим на свято показали рештки літаків. ФОТО

27 Березня 2012 15:15
Колишній військовий аеродром привітно відчинив свої ворота для тих, хто провів там свою молодість, адже саме тут відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-ї річниці з дня створення 806 ордена Суворова ІІІ ступеня авіаційного полку.

Колишнім військовим льотчикам навіть показали рештки літаків, які ще лишилися на летовищі під відкритим небом, - пише Волинський інформаційний портал.

Приблизно півтисячі офіцерів запасу та теперішніх військових зібралися на злітній смузі, яка вже поросла травою. У 2004 році останні робочі літаки покинули аеродром, адже полк тоді розформували. Створений він був 27 березня 1942 року й виховав чимало відомих льотчиків та офіцерів. Зокрема, в його лавах колись служили сім героїв Радянського Союзу, а під час воєнних дій здобув чимало перемог.

Сьогодні ж більшість чоловіків були без форми, адже вони давно стали офіцерами запасу. Як розповів один із них, колишній старший штурман полку Олександр Єкименко, саме на цьому аеродромі, він, молодий лейтенант, вперше у кабіну літака СУ-24 у квітні 1990 року. Щоправда, уже 2004 році йому довелося переганяти останні машини в полк у Староконстантинів.
«Люди проводжали літаки зі сльозами на очах», – згадував він ті дні.
На урочистості прибули і колишні командири полку, зокрема Олександр Мурзін, Борис Баранов, Станіслав Павлович. Останній зараз – командир повітряного командування «Захід» і має звання генерал-лейтенанта. Він розповів, що в цьому полку пройшло його становлення кар’єри та роботи командиром. За його словами, сьогодні зібралося дуже багато людей, із якими він колись служив і яких давно не бачив, а тому щиро радий, що зміг потрапити на урочистості.
Спочатку офіцери запасу вишикувалися та пройшли невеликим маршем по плацу. «Краще, ніж теперішні солдати», – жартували глядачі, адже чоловіки прийшли з сім’ями, аби показати, де провели молодість.

Усі присутні радісно віталися між собою, називаючи одне одного за старими прізвиськами. Згадували і колишні роки, які провели разом, та те, як сідали за штурвали літаків. З сумом констатували занедбаність аеродрому: мовляв, зараз уже не політаєш. Багато з них і досі жалкують, що полк розформували.

Привітав присутніх колишній військовий, а нині секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт. Він зауважив, що з одного боку сьогодні – радісне свято, адже полк відзначає чималий ювілей, проте є й сум, адже наразі цієї військової структури немає. Проте він впевнений, що полк завжди житиме, адже він є у спогадах тих, хто сьогодні зібрався на злітній смузі.

Опісля усі пішли до залишків літаків, які досі стоять на аеродромі, щоправда, не в ангарах, а під відкритим небом. Багато людей згадували, як тут відбувались виставки до Дня авіації. На аеродромі панувала дружня й дещо ностальгічна атмосфера. Два винищувача навіть відкрили, аби військові змогли піднятися у кабіну на згадати своє минуле.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тиць-здиць Показати IP 27 Березня 2012 15:24
Там сауна була, як на ті часи, розкішна. Сауна збереглась?
Совість Волині Показати IP 27 Березня 2012 15:34
То, что эти неоукрдермократы сделали с армией за 20 лет, просто уму не постижимо!!! Я служил там в 2001-м ещё что то было похоже на дивизию. Потом с каждым годом всё хуже и хуже. Они успокоились лишь тогда, когда воровать и пропивать уже нечего. Радуйтесь господа, вы добились своего. Довели нас и страну до самого настоящего дна. Осталось лишь разрешить продажу земли, а потом продавать ничего не останется... И последним этапом "приватизации" в Украине станет официальная работорговля гражданами Украины. Вставляйте зубы товарищи, ибо хороший раб определяется по зубам. Не купят вас - пустят в расход...
Сурма до Совість Волині Показати IP 27 Березня 2012 16:23
"...Довели нас и страну до самого настоящего дна..." А чого скиглити, якщо тебе у твому віці, ще за ручку водять? Живете минулим та все чекаєте, що вам принесуть все на тарілочці да у ліжечко. Все ганьбите Україну, але ніяк не хочете покидати її терена. Твоє Еґо визначено твоєю аватаркою, а міра мислення визначаеться глибиною звивини від кашкету та тримається на рівні примітивних інстинктів, таких як сон, їжа, дефекація та копуляція.
Бусурман до Совість Волині Показати IP 27 Березня 2012 16:36
Говоришь, что служил? А чего распускаешь сопли, как баба? Да ты сам себя признал рабом, ежели у тебя есть господа.
Александр Показати IP 27 Березня 2012 17:25
Статью нужно было озаглавить "Судьба 806 авиаполка как прообраз будущего Украины":(((
Лучанин до Александр Показати IP 27 Березня 2012 17:49
100%, до того ж не такого далекого.
Лучанин до Александр Показати IP 28 Березня 2012 00:35
В дополнение: из телеэфира - слова Компанийца:"Я хочу чтоб подрастающее поколение не забывало что город Луцк - это авиационный город". Подрастающее поколение этого уже не знает и вряд ли хочет знать. А ведь когда-то и Луцк был авиационным, т.е. передовым...
фройлян Хельга Показати IP 27 Березня 2012 20:30
Гитлер говорил, что славянам не следует запрещать употребление алкоголя и табака, тогда они быстрее деградируют и самоуничтожатся. Пожелание фюрера выполняется успешно.
Лучанин до фройлян Хельга Показати IP 28 Березня 2012 00:30
"Что русскому хорошо, то немцу - смерть!". Извиняюсь, я забыл что украинцы все же ближе к Евросоюзу - выходит что Гитлер частично был прав...
Вольдемар Показати IP 27 Березня 2012 22:30
Розвалили армію повністю наші владці. І головне що знищенням армії займалися всі без виключення, починаючи з Кравчука і закінчуючи Януковичем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus