USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь готова до пробної та основної сесій, – завідувачка відділу ЗНО області

27 Квітня 2020 15:21
Якщо карантин через епідемію коронавірусу завершиться в травні, то ЗНО в Україні проведуть після 20 червня, а якщо обмеження продовжать ще раз, то тестування перенесуть на серпень, а вступну кампанію – на жовтень. Якщо ж карантин затягнеться, то за парти учні сядуть у червні й навчальний рік закінчиться до липня, а невивчений матеріал учні наздоженуть восени.

Про це йшлося в програмі «Тема дня» на телеканалі «Нова Волинь».

Як зазначила завідувачка відділу ЗНО і моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко, тестування не скасують, адже ЗНО – водночас і єдина форма державної підсумкової атестації, і єдина можливість вступу до вищих навчальних закладів.

Окрім того, вона відзначила, що пробне тестування теж обов’язково відбудеться: «Пробне тестування відбудеться напередодні основної сесії ЗНО у звичному для всіх форматі особистої участі».

Читайте ще: Навчальний рік завершать дистанційно, – т.в.о. міністра освіти і науки

Алла Корнейко запевнила, що до проведення як пробної, так і основної сесії ЗНО на Волині готові, адже підготовка стартує не за місяць-два до старту тестування, а з початком нового навчального року, тобто з вересня. Також уже розроблені та частково роздруковані тестові завдання, котрі, попри очікування одинадцятикласників, не буде спрощено.

Водночас завідувачка відділу ЗНО і моніторингових досліджень ВІППО наголосила, що підготовка до складання тестів – це не справа останніх місяців: «Перенесення термінів ЗНО треба сприйняти як додатковий період (мінімум місяць) підготовки до тестування».

Детальніше – в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Dido Показати IP 27 Квітня 2020 16:46
Ідійотизм. Невже не можна просто змістити і ЗНО і вступну компанію? Міністерство освіти і науки вчерговий раз очолили профани і популісти!
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2020 07:19
Не слухайте цю жіночку, вона повністю некомпетентна! Вона приходила в СНУ на консультацію до зно, говорила одне, а було інше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus