USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська обласна лікарня отримала 50 штучних клапанів серця

11 Липня 2019 13:35
Ще 50 штучних клапанів серця вартістю понад 34,6 тисячі євро кілька днів тому надійшли до Волинської обласної клінічної лікарні. Це фірма «Медітрейд» (MEDITRADE spol. s r.o.) виконала частину договору на постачання розхідних матеріалів для проведення кардіохірургічних операцій, підписаного після перемоги у тендері ICB-G 6.2.2.1 у рамках закупівлі медичного обладнання та розхідних матеріалів для закладів охорони здоров'я вторинного та третинного рівнів (1 фаза), йдеться на сторінці Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу - Волинська ОДА.

Перші 250 оксигенаторів для дорослих для операцій середньої складності з набором магістралей та 100 штучних клапанів серця, які вартували понад 172 тисячі євро, постачальник привіз до Луцька у липні минулого року. А ще 250 оксигенаторів на суму більш ніж 103 тисячі євро, надійдуть на Волинь, відповідно до договору, восени 2019-го.
Загалом же у цієї фірми у рамках реалізації Субпроекту придбали 500 оксигенаторів та 150 клапанів. А постачання частинами пов’язане з термінами зберігання цього стерильного матеріалу.

Фахівці підтверджують, що ці розхідні матеріали, закуплені за кошти Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», – від хорошого виробника і високої якості. Завідувач кардіохірургічного відділення ВОКЛ Володимир Пецентій уточнив, що за рік вже використали 72 клапани. І їх отримали 66 пацієнтів (адже, відповідно до показів, декому змінювали одразу два клапани). А під час операцій на серці використали 124 оксигенатори.

Це постачання дозволяє суттєво знизити вартість операцій для пересічних волинян, які потребують цих втручань. Адже їм не довелося платити по кількасот євро за розхідники, бо придбані за кошти позики Світового банку оксигенатори та клапани надавали і надаватимуть пацієнтам на безоплатній основі.

До слова, загальна вартість контракту із ТОВ «Медітрейд» – 389 733,33 доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus