USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанин із розкраяним серцем

10 Квітня 2012 10:31
Він знає, що людей зі схожими проблемами багато. Але сподівається, що не менше й тих, які відгукнуться на прохання про допомогу.

Розкраяне серце лучанина

Андрій Лизун – 38-річний лучанин, на долю якого випало щастя бути улюбленим сином, братом і батьком, а ще випробування – тричі його серце краяли, у прямому значенні цього слова. Наприкінці березня він пережив третю у своєму житті операцію з протезування аортального клапана. Відбулася вона, як і дві попередні, у Львівській обласній клінічній лікарні.

Наразі Андрій перебуває під наглядом волинських медиків у реабілітаційному відділенні Луцької міської клінічної лікарні. Як розповіла завідувач цього відділення Наталія Кухарук, пацієнт, якого прооперували 22 березня, спочатку був у важкому стані, як завжди це буває після операційних втручань, однак зараз почувається непогано. Втім, констатує лікар, реабілітація після операції й продовження лікування триватиме ще приблизно 3 місяці. Крім того, наголошує пані Кухарук, обійдеться усе це пацієнтові в чималу суму.

Чоловік приймає препарат німецького виробництва «Віфенд», що має допомогти йому подолати хворобу через яку йому, власне, двічі замінювали штучний серцевий клапан. «Це протигрибковий препарат останнього покоління. В нас в лікарні немає таких медикаментів» - зауважила завідувач відділення.

Лікар також додала, що діагноз Андрія Лизуна невтішний – вторинний інфекційний ендокардит протезу аортального клапана, а сподіватися залишається тільки на те, що за допомогою «Віфенду» та інших медпрепаратів чоловікові вдасться подолати інфекцію.

Ціна життя

Тим часом грошей на придбання ліків, ані в Андрія, ані у його родини, не лишилося.

Як розповіла матір хворого, пенсіонерка Ольга Лизун, гроші на першу операцію, яку Андрієві зробили ще у 2002 році родина знайшла. «Важко мені було, тоді операція обійшлася у 15 тисяч, але тоді мені ще Француз допоміг (наприкінці 2002 року – голова ОДА Анатолій Француз«ВН»)».

Однак вже на другу і третю операції, які слідували одна за іншою з перервою у півроку, коштів треба дуже багато, то ж мусили звертатися по допомогу, - розповіла Ольга Лизун.

Репротезування аортального клапана, післяопераційний період і подальше лікування після другої операції у серпні 2011 року, зі слів матері Андрія, обійшлося родині приблизно у 100 тисяч гривень. На прохання Ольги Лизун, тоді обласна влада виділила 1 тисячу гривень одноразової матеріальної допомоги і ще 600 гривень – Луцька міська. «Пішла я в облздороввідділ. Раз, другий ходила. Кажуть: «Немає. Не закладають вони коштів на операції. Вони мені не дали ні клапана, ні оксигенатора…Ну, де я – пенсіонерка і чоловік неходячий візьмемо стільки грошей?» - описала ситуацію Ольга Лизун.


На запитання, де вдалося дістати кошти на другу операцію, жінка відповіла, що допомогли добрі люди: «Добрих людей Господь посилав нам. Навіть були такі, що просто дізнавалися мій номер, я навіть їх не знаю. От Сергій такий, я казала, що довічно буду за нього молитися. Він на другу операцію дав 15 тисяч гривень, а на цю 10».

Третя операція обійшлася Андрієвій родині також приблизно у 100 тисяч гривень. Як розповів сам хворий, штучний клапан коштував понад 12 тисяч, ще більше 6 тисяч оксигенатор, а ще медикаменти і перебування в лікарні - доба в реанімації – 350 гривень і 140 – ліжкомісце у кардіохірургічному відділенні. «В Луцьку в 2002 ще не робили таких операцій, а тепер місцеві хірурги відмовляються, бо я там перший раз робив» - каже Андрій. І додає, врахувавши вартість ліків у післяопераційний й реабілітаційний період, з’ясувалося, що цей фінансовий тягар ця для сім’ї не просто непосильний, а безнадійний.

Врятувати не можна покинути

Коми у цьому реченні поки немає. Андрій Лизун сподівається на те, що нові ліки виявляться ефективними, а ще, що знайдуться добрі люди, які допоможуть йому придбати препарат. «Віфенд» продається по 14 таблеток в упаковці, їх вистачає на тиждень, і коштує така упаковка 6,5 - 7 тисяч гривень. А треба три місяці пити» - розповідає хворий.

Він переконаний, якщо хворобу вдасться подолати, то на життя собі ще заробить. Розповів, що працює на ТзОВ «Завод Будівельних Конструкцій (ЗБК)». Щоправда, зізнається, що напевно доведеться звільнитися, бо впродовж декількох місяців перебуває на лікарняному, а тепер довго ще організм потребуватиме спокою.

Водночас Андрія не покидає надія, бо удома його чекають дружина і донька. А лікар запевнила, що на Великдень відпустить пацієнта додому. От тільки й там, йому довго ще доведеться лікуватися й вірити – у своє розкраяне серце, молитви матері та добрі серця волинян!

Не будьмо байдужими!


Інформація для тих, хто виявить бажання допомогти Андрієві Лизуну:
Ольга Іванівна Лизун (на фото) – контактний номер: (095) 555 35 02
Кошти на лікування чоловіка можна переказати на рахунок:
ПАТ «Кредобанк», № рахунку отримувача – 2625801218032, МФО - 325365
Код ЄДРПО – 2697010959



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus