USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські аграрії вимагають відміни сплати ПДВ при експорті

18 Грудня 2017 16:53
Депутати Волинської облради направлять звернення до Верховної Ради України, президента та прем’єра з вимогою звільнити аграріїв області від сплати ПДВ при експортуванні сої, ріпаку та соняшнику.

Про це йшлося під час засідання позачергової 17-ї сесії Волинської обласної ради 18 грудня.

До слова, сьогодні, 18 грудня, селяни провели попереджувальні акції протесту, вимагаючи від влади повернути селянам експортне ПДВ з олійних культур. Близько тисячі працівників села перекрили основні автомагістралі країни в Черкаській, Рівненський та Хмельницький областях.

Таке звернення пов’язане зі змінами до Податкового кодексу, які з 1 березня 2018 року скасовують сплату та компенсацію ПДВ при експорті вказаних технічних культур, при чому ПДВ компенсовуватимуть експортерам соняшникової олії.

«У попередні роки були аналогічні ситуації щодо компенсації ПДВ при експорті зерна, через що ціни на зернові на внутрішньому ринку «просіли» на 10 %. Це мільярди недоотриманої вигоди агровиробниками. Лише після цього компенсацію експортного ПДВ на зернові відновлено. Ситуація повториться, адже трейдери знизять закупівельні ціни внутрішнього ринку на ріпак, сою та соняшник на розмір некомпенсованого ПДВ. І через таке «просідання» закупівельних цін агровиробники знову втрачатимуть мільярди фінансових ресурсів», – вказано в тексті звернення.

Відзначимо, що відшкодування ПДВ при експорті технічних культур запровадили, аби компенсувати аграріям втрату спеціального режиму оподаткування, який скасували на вимогу Міжнародного валютного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus