USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські депутати просять не відмежовувати кордон колючим дротом

12 Лютого 2020 16:54
Депутати Волинської обласної ради скерують звернення до президента щодо забезпечення безперешкодного доступу жителів прикордонних районів за лінію прикордонних інженерних споруджень.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради.

Обранці громади просять врегулювати питання з недопущенням встановлення у прикордонних районах загородження з використанням армованої колючої стрічки та внести зміни до чинних нормативно-правових актів для забезпечення безперешкодного доступу мешканців прикордонних районів до земельних наділів, об’єктів приватної і комунальної власності, розташованих між лінією державного кордону і лінією прикордонних інженерних споруд.

Як наголошують, територією Волинської області пролягає ділянка державного кордону України з Польщею протяжністю 229,6 кілометра.

«У Любомльському районі на окремих ділянках об’єкти прикордонних інженерних споруджень знаходяться на відстані 3–4 кілометрів від лінії державного кордону. Між кордоном і лінією знаходяться приватні земельні ділянки жителів, землі сільськогосподарського призначення, власність об’єднаних територіальних громад, пасовища, місця масового відпочинку населення, рекреаційні зони», – зазначають депутати в зверненні.

І наводять приклад сусідньої Польщі, де мешканці можуть вільно пересуваються у прикордонній смузі. Натомість в Україні пропуск за лінію прикордонних інженерних споруджень здійснюється виключно за перепусткою, термін видачі якої складає 30 днів.

«Це суттєво обмежує доступ населення до земель приватної власності і створює серйозні перешкоди для їх використання за цільовим призначенням. Як наслідок, непоодинокими явищами стали необроблені ділянки і сінокоси, зарослі самосівами та чагарниками, що ускладнює належну охорону державного кордону підрозділами Державної прикордонної служби України», – вказують обранці громади.

Також звертають увагу, що армована колюча стрічка є дуже небезпечною для людей, худоби і диких тварин. Взамін депутати пропонують придбати належне обладнання для потреб Державної прикордонної служби України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ом Показати IP 12 Лютого 2020 16:59
Всі хто так просить займаються контрабандою
волиняка з володимир Показати IP 12 Лютого 2020 17:28
Дивно звучить подібне звернення депутатів : в Україні триває війна, і відповідно будь -які преміщення вздовж лінії державного кордону чи поза межами інженерних споруд ( колючого дроту тощо) поруч кордону повинн регламентуватися відповідними інструкціями. Подібними заявами таких депутатів повинна займатися війскова прокуратура та СБУ.
Народна прокуратура Показати IP 12 Лютого 2020 20:38
100% лоббі контрабандистів
Волинянин Показати IP 12 Лютого 2020 21:31
Чогось доброго не спроможні запропонувати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus