USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Фіскали ігнорують продаж контрафактної горілки на Волині

8 Лютого 2018 12:46
На Волині масово продають горілку без акцизних знаків за заниженими цінами. Не зважаючи на те, що контрафактом торгують відкрито, і факти зафіксовані на відео, більше року контролюючі органи не реагують на цю ситуацію.

Про це йшлося під час позачергової сесії Волинської облради 8 лютого.

Голова Волиньради Ігор Палиця поцікавився в першого заступника начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталія Чуя, як пляшка горілки, яка продається на Волині, може коштувати 35 гривень при тому, що вартість самого акцизу з пляшки становить 26 гривень. Той відповів, що такого бути не може.

«Скільки таких фактів було (продажу контрафакту, - ВН), а Єлова (начальник управління контрою за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова, - ВН) кришує ці питання. Ви самі розберетесь з цим питанням, чи вам треба, щоб Генеральна прокуратура допомогла? Чи ви з прокуратурою разом цим займаєтесь?» - звернувся до Чуя Ігор Палиця.
Також він додав, що в області масово торгують горілкою без акцизів, а останній факт зафіксували журналісти телеканалу ICTV в Устилузі лише декілька днів тому – в магазині родича депутата Луцької міськради Петра Нестерука.
Відтак, Ігор Палиця закликав контролюючі органи не ігнорувати проблему та припинити поширення контрафакту областю. В іншому випадку, з його слів, цією справою займеться Генпрокуратура.

Нагадаємо, у квітні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Також у ДФС підтвердили, що склад розташований у Луцьку за адресою вул. Андрія Марцинюка, 35. Він належить мережі ТОВ «Полісся-Трейд», засновником та кінцевим бенефіціаром фірми є очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук.

Волинські криміналісти підтвердили в експертному висновку, що горілка, яку закупили в магазині Петра Нестерука «Гроно» - фальсифікат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Лютого 2018 23:33
Так він вже не займається клуб водкою нею тепер займається фірма на ковельській біля канфетноі фабрики Агродар
Петро Показати IP 8 Лютого 2018 23:34
Я тільки люботином займаюся!!!?!?!?!? А мій Сергій бегами!?!?!?!?!
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2018 00:05
Вже майже рік про це пишуть, по всіх каналах показують і вже навіть Голова Облдерадміністрації на сесії облради слізно просить заступника ДФС області нарешті розібратися з цим питанням. СУПЕР !!! І це при наявності купи створених антикорупційних інституцій, перебуванні КРАЇНИ в стані війни, керівництво якої просить в кого тільки може допомоги ??!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus