USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські лікарні скоро отримають нове обладнання для боротьби з COVID-19, – Ігор Палиця

8 Жовтня 2020 14:23
До кінця жовтня у Луцьку в кількох лікарнях буде обладнано 250 кисневих точок для підтримки дихання недужих пацієнтів. Крім того, в медичні заклади надійдуть нові томографи та інше обладнання.

Про це повідомив народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця під час телемосту на телеканалах «Аверс» та «Рівне-1» учора, 7 жовтня.

Учасники телемосту, зокрема, спілкувалися про ситуацію з оснащенням медичних закладів області. Сьогодні волинські лікарні закуповують необхідне обладнання для боротьби з коронавірусом, але не за кошти держави.

Нагадаємо, у березні, коли на Волині ще не було зафіксовано випадків зараження коронавірусною інфекцією, Ігор Палиця ініціював проведення розширеної наради за участю медиків та місцевої влади, де обговорили план боротьби з поширенням COVID–19 в регіоні. Ключове питання – гроші. Відтак народний депутат і засновник Фонду «Тільки разом» з власних коштів виділив 20 мільйонів гривень і закликав бізнес та меценатів долучитися до фінансування. Також Ігор Палиця звернувся до депутатів Волинської обласної та Луцької міської рад із закликом зняти з фінансування окремі статті бюджету та виділити кошти для боротьби з коронавірусом.

Читати ще: На боротьбу з COVID-19 використали понад 30 мільйонів. На що саме

Уже наступного дня депутати міської ради виділили на ці потреби 60 мільйонів гривень, ще через день аналогічне рішення ухвалили депутати обласної ради. Задля ефективного використання коштів, оптимізації закупівель та оперативного забезпечення медзакладів Волині ці гроші акумулюють на рахунку обласної лікарні.

Ігор Палиця зауважив: саме зараз Волинь входить в сезонний виток розвитку пандемії коронавірусу, тож медичні заклади мають готуватися ще більш посилано до поступлення нових хворих. А оскільки чекати від держави допомоги марно, треба цю підготовку робити власними силами. Одне з ключових питань – створення кисневих точок біля лікарняних ліжок, щоб хворі могли отримувати необхідний їм кисень. Нардеп повідомив, що щодня моніторить ситуацію з забезпеченням волинських лікарень і цього місяця в обласному центрі має бути вже 250 кисневих точок.
«У інфекційному госпіталі в Боголюбах до 15 жовтня буде 150 кисневих точок і буде ще один резервуар на 10 т кисню. До 19 жовтня близько 50 кисневих точок буде обладнано в інфекційній лікарні. Так ми матимемо в Луцьку 200 кисневих точок. Ще 50 ліжок з кисневим доступом буде в пологовому, де обладнане приміщення з окремим входом», – повідомив він.

Крім того, днями Ігор Палиця провів в Києві перемовини з постачальниками і, сподівається, Волині вдасться отримати ще два 32-мультизрізових комп’ютериних томографи. Один планують встановити в інфекційній лікарні, щоб пацієнти могли обстежуватися там на місці. І один хочуть поставити у дитячій обласній лікарні, щоб мати змогу обстежувати вагітних жінок і маленьких діток, не наражаючи їх на небезпеку.

Крім того, будуть закуплені 100 кисневих концентраторів, які дають 10 л кисню в хвилину, і за два тижні вони мають поступити. А ще планують придбати стійки для обладнання ліжкомісць, де буде вивід кисню.

Нагадаємо, у партії «ЗА Майбутнє» ініціювали збір підписів за відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Таке рішення вони мотивують тим, що Україна за півроку так і не підготувалася належним чином до боротьби з коронавірусною інфекцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alex Показати IP 8 Жовтня 2020 14:30
Не в захваті від тих людей яких оибирає в свою команду пан Ігор, але велика подяка за те що робить для нашого краю....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus