USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинські шахтарі мітингують під парламентом у Києві

21 Лютого 2020 17:21
21-го лютого у Києві під стінами Верховної Ради відбувся мітинг шахтарів, до якого долучилися і волиняни, інформує Буг.

Акцію влаштували під гаслом зберегти вугільну галузь України. Шахтарі виступали з вимогою виплатити борги, забезпечити гідні умови роботи, а також відмовитися від поставки вугілля з Росії.

На мітинг приїхали і мешканці Нововолинська. Серед них – депутати Нововолинської міської ради Валерій Мних та Віктор Тарасенко, керівник Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Роман Юзефович.
«Ми відстоювали інтереси шахтарів за збереження вугільної галузі. Було близько 25-ти людей з Нововолинська. Про поїздку всіх повідомляли, однак нововолинським гірникам, які працюють на шахтах, не вийшло поїхати. Їх представляли жінки шахтарів та шахтарі, які на пенсії», – розповів депутат міськради, помічник нардепа Ігоря Гузя Валерій Мних.
До мітингуючих з Нововолинська шахтарів вийшов парламентар Ігор Гузь, який постійно виступає за інтереси волинських шахт у Верховній Раді.

Свою позицію нардеп озвучував і на брифінгу: Якщо Кабмін, Міністерство енергетики та захисту довкілля планують закрити шахти тихцем, без діалогу з людьми, то вони на жорсткі дії отримають і жорстку відповідь з боку гірників та їхніх сімей.
Кореспондент з посиланням на Вести повідомляє, мітингувальники тримали плакати з написами: «Стоп! Торгівлі вугіллям на крові!», «Гончарук, не тікай від народу», «Шахтарям – гідне життя», «Кропачов, поверни награбоване».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus