USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волинські томи серії «Реабілітовані історією» пропонують опублікувати в електронній версії

28 Січня 2021 08:59
Вже давно на часі опублікувати цифрові версії книг про репресованих волинян та загиблих земляків у роки Другої світової війни.

Про це йшлося під час другого етапу бюджетних слухань в обласній раді.

Керівник редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині» Микола Кучерепа повідомив, що вже вдалося видати 5 томів книги «Реабілітовані історією» та 3 томи «Книги скорботи України. Волинська область». Однак через нестабільне фінансування, чимало фахівців розрахувалися.

З його слів, наразі вже готові матеріали, щоб видати ще три томи (6,7 і 8 книга) серії «Реабілітовані історією» та п’ять «Книги скорботи». На видавництво цих книг з обласного бюджету виділили 140 тисяч гривень, а загальний бюджет установи – 220 тисяч. Зі слів Миколи Кучерепи, цих коштів вистачить лише на один квартал.

Натомість керівник апарату обласної ради Дмитро Дубняк запропонував оприлюднити електронну версію книг в інтернеті, щоб волиняни вже могли ознайомитися з їхнім змістом. А друк паперових книг варто відкласти до кращих часів. Цю ж думку поділяє і голова обласної ради Григорій Недопад. Він зауважив: бюджет Волині цього року дуже складний. А електроні версії книг якраз на часі, і волинянам було би зручно шукати потрібні прізвища їхніх родичів саме в такому форматі.

Загалом на Волині заплановано видати 11 томів видання «Реабілітовані історією» та 8 томів «Книги скорботи. Волинська область». Редакційно-видавнича група на Волині працює вже більше 10 років. Зі слів Миколи Кучерепи, нормативними документами держава вимагає завершити почату роботу, однак усі кошти на дослідження переклали на обласні бюджети.

Нагадаємо, документальна серія книг «Реабілітовані історією» покликана відновити історичну справедливість, ґрунтовно висвітлити трагічні події в історії України, повернути незаслужено забуті імена державних діячів, науковців, митців, робітників і селян. А також допомогти вшанувати тих, хто боровся за свободу і незалежність України. «Книга скорботи України» - наукове історико-меморіальне видання, присвячене з'ясуванню масштабів демографічних втрат України в Другій світовій війні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 28 Січня 2021 21:12
Розчарую пана Дубняка: електронні версії попередніх томів вже давно існують, я особисто вже давно їх прочитав., так що проблем з публікацією нових томів не буде. Це ніяка не нова порада. Якби даний чиновник цікавився історією свого народу, то не ляпнув би таку дурню з претензією на свою сучасність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus