USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський музей українського війська та військової техніки відсвяткував 20-річчя

18 Березня 2019 17:32
Сьогодні відбулось урочисте святкування 20-го ювілею створення Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки – філії Національного військово-історичного музею України.

На захід завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, представники обласної влади, працівники музею, військкомату, музеїв та громадських організацій нашого міста, йдеться на сайті Луцькради.

«Військові досягнення не з’являються на рівному місці. Вони повинні обов’язково базуватися на певному досвіді, напрацюваннях, в тому числі – технічних. Сьогодні у музеї ми бачимо зразки військової техніки, які показують, що така техніка постійно модернізується, змінюється. Основне завдання цієї техніки таке ж, як і перед збройними силами України – захистити нашу державу.

Цей музей – ще один із надзвичайно важливих елементів патріотичного виховання. Він доводить, що армії, а також її історії, потрібно приділяти увагу. І ми повинні розуміти: ніколи і ніхто не нападе на ту державу, яка є потужною, єдиною, має міцні, високопрофесійні, підготовлені збройні сили, які в стані захистити свою державу. Це розуміння прийшло до нас важкою та трагічною ціною», – розповів Григорій Пустовіт у вітальному слові.

Окрім того, присутні мали змогу переглянути виставку «Польська авіація в часи 2-ї світової війни» та експозицію «Волиняни на захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України в 2013-2018 рр.».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ШАНУЙМОСЯ! Показати IP 18 Березня 2019 23:50
жодної згадки про людину-відчайдуху полковника-волинянина Ярослава Чисюка, який створював цей музей, десятки разів бував в кабінеті першого Міністра оборнони Костянтина Морозова, начальника Генерального штабу аби вирвати то літак, то іншу бойову одиницю та знайти як і чим довести до Луцька. Я допомагав йому писати звернення, публікував в "Народній армії" інформацію і про нього, і за його підписом. Таких сподвижників не можна забувати. Василь Білан, полковник, перший головний редактор газети МО "Народна армія", Заслужений журналіст України, волинянин
Vasil Показати IP 19 Березня 2019 13:23
Про нього згадувалося під час виступів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus