USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Встановили імена 166 російських командирів, відповідальних за вторгнення в Україну

24 Травня 2022 06:14
Російський опозиційний медіаресурс «Проект» 23 травня оприлюднив путівник з української війни. Незалежним журналістам вдалося визначити понад 150 підрозділів російської армії, які беруть участь у війні, та встановити особи 166 командирів вторгнення.

Всі вони зібрані в створеній «Проектом» базі, яка багато чого пояснює щодо так званої «спеціальної військової операції». Стає зрозуміліше, чому російська армія має низький бойовий дух, чому військові займаються мародерством і який насправді масштаб російського вторгнення.

«До нашої бази увійшли командири бригад, полків, дивізій, армій, а також вищі чиновники Міноборони та Генштабу. Ми з'ясували, скільки з них пов'язані з Україною, виявили у офіцерів величезну кількість боргів та штрафів ДІБДР, з'ясували, скільки вони заробляють, дізналися їхній середній вік та рівень освіти.

Крім цього, ми дізналися, що у війні беруть участь усі здатні йти в наступ підрозділи російських Збройних сил: усі сухопутні армії, усі наступальні сили ВДВ, усі з'єднання розвідки, морська піхота всіх чотирьох флотів, самохідна артилерія, бомбардувальна, штурмова та винищувач. Більше того, їх стягнули з усієї країни. Для спецоперації явно знадобилися б менші сили.

На війну відправили навіть 15-ту Олександрійську мотострілецьку бригаду з селища Рощинський Самарської області. Ця бригада є єдиним миротворчим з'єднанням у країні, яке Росія може спрямовувати для вирішення міжнародних конфліктів під егідою ООН», – йдеться в повідомленні.

Як пише видання, люди, які вирушили вбивати українців та захоплювати їхні землі, самі колись там народилися, виросли, навчалися у виші та навіть служили в українській армії. Більше того, зі 166 командирів, які беруть участь у війні, 20 так чи так пов'язані з Україною.

«Микола Гостьов, командувач 4-ї армії ВПС та ППО, народився в селі на Сумщині. Зараз його літаки та вертольоти беруть участь у війні та скидають бомби на його рідну землю.

Командувач 6-ї армії ВПС Олег Маковецький народився у місті Чугуїв у Харківській області. Саме його Україна вважає відповідальним за бомбардування Харкова.

Генерал-лейтенант Михайло Зусько командує 58-ю загальновійськовою армією, що наступала з Криму на Миколаїв. Він народився у багатодітній родині у селі Ветли Волинської області, але почав воювати проти українців ще у 2014 році на Донбасі.

Читати ще: Мати перед смертю відмовилася від сина: що говорять односельчани про російського генерала родом з Волині

Полковник Вадим Паньков народився у Білорусі, але навчався у Київському вищому загальновійськовому командному училищі ім. Фрунзе. Потім став командиром одного з підрозділів української армії та дав військову присягу народу України, пообіцявши ніколи його не зраджувати. Наразі Паньков командує 45-ю окремою бригадою спецназу російської армії, яка воює в Україні.

Замком Чорноморського флоту Андрій Палій народився у Києві, загинув на рідній землі та був похований у Севастополі. Усього з тих, хто загинув на цій війні, четверо офіцерів закінчили своє життя там, де народилися.

10 офіцерів, що беруть участь у війні (із 166, встановлених «Проектом»), були оголошені Україною у розшук за фінансування тероризму та розв'язання агресивної війни ще до 24 лютого 2022 року», – пише видання.

Крім того, опозиційне медіа підрахувало, що кожен третій відправлений на війну російський офіцер має борги.

«Багато хто запитує, чому російські військові займалися в Україні відвертим мародерством. Можливо, проблема, зокрема, у матеріальних труднощах військовослужбовців. Ми встановили імена 166 російських командирів, які беруть участь у війні, і з'ясували, що 54 з них мають проблеми з фінансами. Принаймні, вони не можуть сплатити за квитанції за газ та електрику, а хтось не платить аліменти і не повертає кредити.

Ми виявили заборгованості з різних платежів у офіцерів усіх рівнів: не платять за ЖКГ і кредити і командувачі армій, і чиновники з Міноборони та Генштабу, і командири полків. Кожен п'ятий військовий з нашого списку мав штрафи ДІБДР, і кожен шостий не платив їх вчасно. Серед офіцерів є ті, кого позбавляли прав за керування у нетверезому стані або провокацію ДТП. У воюючих офіцерів та генералів зарплати значно нижчі, ніж у їхніх колег у тилу», – йдеться в аналітиці російських журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
історик Показати IP 24 Травня 2022 08:10
це остання війна Московської колоніальної імперії, це КІНЕЦЬ і закінчення її історії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus