USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Вусенко лобіює інтереси рекламістів, а не бюджету Луцька

7 Березня 2018 10:07
Для наповнення казни Луцька члени виконкому підняли вартість оренди за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів на 49 %. Втім, депутат Юлія Вусенко добивається того, аби бізнес платив менше.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Формуючи порядок денний, депутат Юлія Вусенко попросила винести на розгляд додатковим її проект рішення.

«Проект рішення я сформувала на основі звернення спілки рекламістів, бо вважаю, що підняття ціни відбулося з порушенням. Відповідно до Регламенту виконкому я маю право подати такий проект рішення», - звернулася Вусенко.

Нагадаємо, що підняття ціни відбулося першого березня і приклад з Луцька взяли інші міста.

Із приводу звернення виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що проект підготовлений з порушенням.

«Його важко назвати проект рішення по формі та оформленню, адже він не відповідає регламенту та інструкції з діловодства. Вам варто привести його у відповідність та подати належно. Статус депутата не дає право писати проект рішення з коліна й подавати такий, який не відповідає нормам. Поданий документ - на рівні дитячого садочка і ми не можемо його прийняти, тому оформіть його належно й ми приймемо», - наголосив Григорій Пустовіт.

Члени виконкому Ігор Муковоз теж виступив проти подачі такого проекту додатковим.

«Я не бачив ні порядку, нічого, тому не готовий за нього голосувати, адже до питань потрібно готуватися. Тут ми лише витрачатимемо час і рішення жодного не ухвалимо», - наголосив Муковоз.

Григорій Пустовіт додав, що варто думати про наповнення бюджету, а не про пільги для окремого бізнесу.

«Коли ми говоримо про рекламний бізнес, то він прибутковий і роками їм давали знижки на 30%-35%, але період пільг для одного сегменту бізнесу повинен закінчитися, бо ми хочемо розвивати наше місто. Дехто каже, що ми вбиваємо рекламний бізнес, але зараз є прохання щодо встановлення нових білбордів, тому казати, що бізнес не розвивається – не можна.

Я розумію, є лідер політичної партії, який хоче отримати певні дивіденди. Працюйте, але робіть це грамотно, бо ваш проект рішення підготовлений з порушеннями», - наголосив Григорій Пустовіт.

Більшість не підтримала ініціативи Вусенко.

Окрім того, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у дописі на своїй сторінці наголосив, що від підвищення тарифу на 49% на користування засобами зовнішньої реклами виграє кожен лучанин, адже таке підвищення значно збільшить надходження в бюджет міста.



Нагадаємо, як розповідав раніше радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, внаслідок підвищення тарифу на оплату за розміщення реклами на білбордах міська казна зможе отримати 10-11 мільйонів гривень щороку. Ці кошти планують спрямувати на розвиток освітньої та медичної галузей, зокрема, на закінчення робіт з будівництва школи № 27.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 7 Березня 2018 12:59
Чогось навіть за підвищення комерційних тарифів та росту ЄСВ для підприємців так не кричать, як за ту рекламу. Та врешті решт , реклама- не така вже життєво необхідна річ , без якої не можна обійтися. Є підприємці , які ледь комуналку витягують з податками, їм геть не до реклами. Так що решта хай мовчать, а не хочуть чи дорого- не користуйся. Наші узбіччя і так рясно всіяні рекламними щитами.
Анонім Показати IP 7 Березня 2018 18:40
Реклама це реклама, а чого мовчите про підвищення цін на проїзд,попри те,що Поліщук обіцяв нічого не піднімати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus