USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виявили десятки порушень: луцьке підприємство продовжує продавати небезпечну ковбасу

19 Березня 2023 16:14
На початку березня родинний бізнес луцького ковбасника Святослава Хорошенка закрили через антисанітарію. У цехах, де виготовляють м’ясну продукцію, спеціалісти виявили понад 35 порушень. Та незважаючи на це Хорошенки продовжують наражати на небезпеку людей своєю продукцією.

Нагадаємо, за результатами проведення позапланового заходу державного контролю у формі інспектування на потужності оператора ринку ПП «ТМ» Хороший Смак» (м. Луцьк, вул. Львівська, 85) протягом 01.03-03.03.2023 працівники Головного управління Держпродспоживслужби виявили низку порушень законодавства про харчові продукти.

Із гризунами не борються, грибок і плісняву не усувають, сокири та ножі не миють. У яких умовах готують ковбасні вироби, розповіли в сюжеті 12 каналу.

Як вказано в рішенні Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, у складах для зберігання спецій та первинних упаковок наявне накопичення побутового сміття, металевих предметів невеликого розміру. Первинна упаковка (оболонка) зберігається на деревʼяних стелажах розпакованою, з видимим накопиченням бруду, що несе ризик потрапляння фізичних небезпечних чинників із первинною упаковкою до харчових продуктів.

Відсутні докази проведення контролю та невизначена періодичність дотримання температурного режиму під час проведення процесу нагрівання, варіння соковитих сардельок варених, відзначено в документі.

Вода, кишкові оболонки та жир на підлозі, корозія, пліснява, грибок, потріскані стіни та недезінфіковані столи, ножі та сокири, працівники одночасно і їдять, і виготовляють ковбасу – зафіксовано понад 35 грубих порушень.

У зв’язку з цим Держпродспоживслужба вирішила припинити виробництво та обіг харчових продуктів ПП «ТМ» Хороший Смак» від 7 березня строком на десять робочих днів.

Підприємство не працює, але в магазині на вулиці Львівській ковбаса виробника в продажі є. Продавчиня запевняє, що припису Держпродспоживслужби підприємство дотримується – вся продукція випущена 7 березня.

Однак у рішенні Держпродспоживслужби наголошено: «Звертаємо увагу споживачів, у разі виявлення в обігу продукції виробника, виготовленої в період із 7 березня 2023 року, просимо невідкладно повідомляти з наданням підтверджень Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області».

Тобто власники ТМ «Хороший Смак» нахабно порушують припис контрольного органу і наражають здоров’я своїх покупців на небезпеку.
Коментар бізнесмена Святослава Хорошенка журналістам отримати не вдалося.

До слова, підприємець відомий бійками та замахом на вбивство. У 2016 році напідпитку він обікрав таксиста та влаштував із ним бійку, а через три роки ледь не зарізав дружину (у присутності дітей встромив у жінку ніж). Однак покарання чоловік не отримав – його взяв на поруки колектив ТМ «Хороший Смак».

Відзначимо, що офіційними власниками бізнесу є мама та сестра Святослава. Із мамою Неонілою пов’язана не менш скандальна історія. У 2017 році жінка спричинила смертельної ДТП. Суди тривали кілька років і врешті жінку визнали невинною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Радувець Ларіса Показати IP 19 Березня 2023 16:42
Влада не може припинити цей грязний бізнес смердючого ковбасника?
Анонім до Радувець Ларіса Показати IP 19 Березня 2023 17:34
Влада дбає тільки про себе та своі статки
Вася до Анонім Показати IP 19 Березня 2023 20:35
До чого тут влада? Хто цех має закрити, Зеленський? В кожній дикій ситуації, всі говнять владу, яку ж самі і обрали)
Луцьк Показати IP 19 Березня 2023 17:01
Не заплатив?
ABC Показати IP 19 Березня 2023 18:17
Ковбаса в принципі не може бути безпечним продуктом. Як і будь який продукт глибокої переробки.
Факт Показати IP 19 Березня 2023 22:08
Ше свіжі у пам'яті екзекуції, наїзди, виламування рук одного з міських голів, який, видно, ну дуже любив ковбасу, на своїх підлеглих з підпорядкованих підрозділів міськради, щоби вони притулили ті нужники з ковбасами там, де пальцем покаже отой ковбасюк ! Хай то буде пересторогою і теперішній владі, бо історія пам'ятає усе і рукописи не горять !
Д Показати IP 20 Березня 2023 06:38
Не заплатив а те що не засудили за дтп і хорошенка за те що намагався зарізати це порочна практика суддів хабарників які судять як захочуть а таких суддів багато
Колька Показати IP 20 Березня 2023 07:16
На гиляку корупціонерів
Діагноз Показати IP 20 Березня 2023 07:56
Так то з тої кагорти насєлєнія, яке не тільки зіпсовану ковбасу людям впарює, але і категорично відмовляється Україну зі зброєю в руках захищати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus