USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Вимагав хабарі: на Волині на гарячому викрили митника, який заробляв мінімум 200 тисяч на місяць

5 Квітня 2024 10:45
У березні Служба безпеки України викрила злочинну діяльність посадовця Волинської митниці. Оперативники спецслужби встановили, що старший державний інспектор Волинської митниці Держмитслужби систематично вимагав та отримував хабарі від підприємців, які ввозили товари на територію України.

Про це інформує Управління СБУ у Волинській області.

За гроші посадовець обіцяв не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення, а також при розмитненні товарів гарантував зменшення митних платежів шляхом внесення недостовірних відомостей в систему.

За оперативними даними зловмисник таким чином заробляв щонайменше 200 тис. грн в місяць.

Читати ще: Волинянин за $12 тисяч допоміг чоловіку оформити фіктивний шлюб, щоб той виїхав за кордон

Правоохоронці задокументували кілька фактів отримання хабарів митником. Він був затриманий під час отримання чергової частини неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
"Митник вимагав побори із представників субʼєктів господарювання за невжиття заходів при виявленні різниці між інформацією про транспортні засоби, яка була вказана в деклараціях, наданих декларантами, і тією, яка була вказана у документах іноземної сторони. Таким чином задокументовано два епізоди одержання неправомірної вигоди. Викрили його у березні цього року. Задокументовано факти отримання ним 500 доларів США. Зараз від посади він відсторонений. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", прокоментувала речниця прокуратури Волині Наталія Мурахевич.
Заходи з викриття проведені оперативниками Управління СБ України у Волинській області спільно зі слідчими ДБР за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сергій Показати IP 5 Квітня 2024 11:00
Там всі так беруть і частину відають на верх
Ми Показати IP 5 Квітня 2024 11:06
Віддайте мені його, і буде Народний суд! І розтріл, рука не дрогне, мерзотники!
Ігор Показати IP 5 Квітня 2024 11:16
200 тис. грн в місяць??? ))) Щось малувато як для старшого інспектора митниці, 200 тис. баксів як мінімум, він "заробляв" в місяць.
Правда Показати IP 5 Квітня 2024 11:24
В анкеті на питання "Ким Ви працюєте?" кожен митник країни може з "гордістю" відповісти - хабарником)) І смішно, і плакати хочеться.
Та ну Показати IP 5 Квітня 2024 11:40
Просто добре ділився,тому і залишав собі 200-500 тис. Це не новина Всі знають всі дають 30 років Одне запитання-чому час від часу одного типу ловлять????
Віктор Показати IP 6 Квітня 2024 09:54
Ще одне х..о іде в оплачувану відпустку.Суд оправдає і повернуть гроші за всі дні відстороння від роботи +різні надбавки за моральну шкоду та премії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus