USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вистави, організовані Фондом «Тільки разом», відвідали 3000 волинян

12 Грудня 2018 09:43
Упродовж місяця Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організував театральні покази у населених пунктах Волинської області. У листопаді в села Камінь-Каширського та Ківерцівського районів завітали юні актори Творчої студії Наталії Журавльової з виставами на гостру соціальну тематики: «І пташки хочуть миру», «Щоденник Ельфа», «Мій тато став зірко». Показово, що впродовж 2017 року театральні вистави відвідало 3 тис. волинян, інформує прес-служба Фонду.

Аматорський театр «Золотий вік», привіз для сільського глядача ліричну розповідь про вічне кохання «Вулиця мого дитинства». Завершили театральний сезон 2018-го року актори Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, які завітали у Ківерцівський районний будинок культури з виставою «Шельменко-денщик».

П’єса «Шельменко-денщик» написана російською мовою, хоч це і українська класика. П’єса легка для сприйняття. Хотілося б, щоб і сьогодні вистава пройшла легко, гарно її сприйняв глядач, – поділився перед показом актор Олександр Якимчук.

Подивитись на постановку комедії Григорія Квітки-Основ’яненка прийшли люди різного віку. Всі запевняють: такі заходи потрібно частіше проводити, адже це урізноманітнює буденність. Героїв п’єси глядачі зустріли прихильно, уважно стежили за розвитком емоцій, підтримували артистів оплесками.

Марія Міщук та Валентина Ульянець кажуть: в Ківерцівському будинку культури художня самодіяльність на високому рівні. Тут співають, танцюють, організовують концерти до свят. Проте вистави ставляться рідко. Тому при нагоді вони їздять в театр у Луцьк.

Дуже любимо театр. Та можливість відвідати вистави трапляється нечасто. В будні дні – на роботі, у вихідні вдома справ вистачає. Тому ми дуже раді, що театр завітав у наше місто, – зазначає Галина Матвійчук.

Уже не вперше Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» привозить театр у наше місто. Люди з задоволенням відвідують постановки. Такі проекти однозначно потрібні. Адже не всі, хто прагне до мистецтва, мають змогу відвідати вистави в Луцьку, – стверджує ківерчанин Ігор Панасюк.

Чоловік переконаний: завдяки залученню до прекрасного, українцям вдасться відродити культурні цінності.



Як не прикро, у нас все менше гастролей по області, – констатує народний артист Олександр Якимчук. – Я працюю в театрі 46 років. Бувало, що влітку ми ставили по три вистави в день в різних селах. За три місяці ми обслуговували майже всю область. Зараз рідше буваємо у глядача, адже це потребує чималих затрат. Що стосується «Шельменка-денщика», то волинський глядач знайомий з цією виставою. Завдяки фінансуванню Ігоря Палиці у 2016–2017 роках ми ставили її у віддалених районах області.

Так, у рамках проекту «До культурних скарбниць» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організовує щорічні театральні покази для пересічних лучан та волинян. Зокрема у 2017 році подивитися кращі твори української і світової драматургії у виконанні артистів Волинського обласного драматичного театру мали можливість понад три тисячі волинян – жителів Луцького, Ковельського, Любомльського, Ратнівського районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus