USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Я не боюся відставки, тиснути на мене не вийде, - Гройсман

17 Квітня 2018 11:24
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не боїться відставки і готовий прозвітувати про роботу Кабміну перед парламентом у будь-який момент.

Про це він сказав в ефірі «Свободи слова» на телеканалі ICTV, передає Українська правда.

«Якщо хтось хоче використовувати звіт уряду, який ми подали 15 лютого, проти нас, то він не повинен ховатися за маскою якогось там комбінатора, а вийти і сказати, що я, такий-то, вважаю, що ви повинні підняти питання про відставку уряду, якщо такий у когось є. Будь ласка, я готовий сьогодні відповісти і на це», - підкреслив прем'єр.

Гройсман зазначив, що депутати з «Народного фронту» і БПП заявили, що позиції про відставку уряду у них сьогодні немає.

«Якщо у когось є, то виходьте і заявляйте - я буду готовий дати відповідь. І нехай мене всі почують: якщо хтось вважає, що такими методами на мене можна тиснути, то такі люди сильно помиляються. Я не боюся втратити свою посаду. Я ніколи не можу втратити свою честь», - наголосив він.

«Затримку зі звітом уряду Гройсман назвав «технічним питанням», і сказав, що перенесення виступу в парламенті обумовлено відсутністю депутатів із декількох комітетів.

«І це не має значення, тому що я готовий звітувати завжди. Кожен квартал я в прямому ефірі звітую перед українським суспільством, зустрічаюся з експертами, які ставлять питання і дають свої поради. Я щотижня перебуваю в парламенті і відповідаю на питання депутатів», - додав політик.

Як інформує Gogetnews, Верховна рада (ВР) України відклала розгляд звіту уряду Володимира Гройсмана до червня через відсутність рішення профільного комітету.

«Розгляд звіту про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році перенесено на чергове засідання комітету 20 червня 2018 року. Початок о 14.30 », - йдеться в повідомленні.

Згідно із законодавством, уряд повинен відзвітувати перед парламентом про виконання програми своєї роботи. Після обговорення Рада приймає відповідну постанову. Якщо діяльність кабміну буде визнана незадовільною, парламент, згідно з конституцією, може прийняти резолюцію про недовіру Кабінету міністрів, що тягне за собою його відставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus