USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Я тут при чому? Йопересете...» – керівник волинської фірми, якого підозрюють у продажі запчастин до підводних човнів у Росію

23 Травня 2023 22:02
Сьогодні у Службі безпеки України повідомили, що на Волині викрили компанію, яка постачала в рф комплектуючі для виробництва підводних човнів. До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів, зокрема підводних човнів, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Цією компанією є ТОВ «НВФ «Корунд». Керівник фірми – Микола Корбут.

Раніше ми писали про київського бізнесмена Василя Костюченка, який сприяв волинській фірмі ТОВ «НВФ «Корунд» у торгівлі з російською федерацією під час повномасштабної війни. Зокрема, до росії було продано 185 250 штук циліндричних роликів. Загальна вартість товару – 25 895 доларів.

Як вказувалося у вироку Луцького міськрайонного суду, діяльність ТОВ «НВФ «Корунд» нині розслідують в окремому кримінальному провадженні.

Директор фірми, яка потрапила в підозру, Микола Корбут каже, що нічого до Росії не відправляв. Він заявляє, що він не причетний до того, що комплектуючі потрапили туди.

«Нічого ми не відправляли. Ми не займаємося продажами в Росію. Абсолютно нічим. Ті люди, які відправили, хай собі за це і відповідають. А так провезли через Україну, вивезли з України, я не знаю, де митниця. На що дивилися. До чого тут ми?

Ми зробили ролики – відправили на Польщу, звідки нам прийшли гроші. У мене прийшли гроші – це гарантія. Прийшли долари, я відправив ролики на Польщу. Поляки виявляється, як мені сказав слідчий, перегрузили в Литву, в Литві перегрузили на Таллін, а з Талліна – на Росію. Хтось там погодився завезти за велику суму.

Ну то, що моя вина чи СБУ повинна цим займатися? Як впустили той ролик в Україну, як він проїхав через всю країну, як його вивезли? Ну то я тут при чому? Йопересете...», – сказав Микола Корбут.

Як додає, спочатку йому здалося дивним те, що контрагент з Естонії відправляє вантаж спочатку на Польщу, але в банку його запевнили, що то дочірня компанія.

Як зазначив підприємець, йому підозри не оголошували. Наразі він працює з адвокатами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Знаю Показати IP 24 Травня 2023 00:55
Корунд біля самого скф Смішно Скільки можна відмивали гороші
Сбу Показати IP 24 Травня 2023 00:56
Де ви є?
Олексій Показати IP 24 Травня 2023 07:35
Чим відрізняється протаж/транзит газу від продажу чогось іншого?
До Олексія Бурдейни Показати IP 24 Травня 2023 12:37
Тим яким фірмам (особам) належить той продаж!транзит і яка політична сила при владі
…. Показати IP 24 Травня 2023 22:38
Гроші не пахнуть. Хай все вернеться йому сторицею
Петро Показати IP 25 Травня 2023 00:30
Чим відрізняється газ(продаж/транзит )від запчастин до підводних лодок (200 тис.штук) Йопересете?
Пан Дмитро Показати IP 25 Травня 2023 15:43
СБУ заробить, адвокати зароблять. Життя вирує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus