USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

19 зі 120 млн: як витрачають кошти, які з ініціативи Ігоря Палиці виділили на протидію COVID-19 Луцьк та Волинь

18 Квітня 2020 09:00
Станом на 17 квітня на рахунки Волинської обласної лікарні уже надійшло 40 млн 269 тисяч гривень із 120 мільйонів, які на заклик нардепа від Луцька Ігоря Палиці депутати виділили з бюджетів Луцька та області. З цієї суми 20 мільйонів передбачили на придбання медичного обладнання, ще стільки ж на закупівлю фармацевтичної продукції та виробів медичного призначення, а також 269 тис. грн для перевезення медпрацівників.

18 березня, коли на Волині ще не було випадків зараження коронавірусною інфекцією Ігор Палиця збирає розширену нараду за участі медиків та місцевої влади, де обговорюють план боротьби з поширенням COVID-19 в регіоні. Найперше питання – гроші.

Нардеп від Луцька і засновник Фонду «Тільки разом» з власних коштів виділяє 20 мільйонів гривень і закликає бізнес та меценатів долучитись до фінансування. Також Ігор Палиця звертається до депутатів Волинської обласної ради та Луцької міської ради із закликом зняти з фінансування окремі статті бюджету та виділити кошти для боротьби з коронавірусом.

Вже наступного дня депутати міської ради голосують за те, аби виділити на ці потреби 60 мільйонів гривень, ще через день аналогічне рішення приймають депутати обласної ради.

Задля ефективного використання коштів, оптимізації закупівель та оперативного забезпечення медзакладів Волині ці кошти акумулюють на рахунках обласної лікарні. Проаналізувавши потреби медзакладів звідси централізовано закупляють все необхідне та розподіляють на інші лікарні.

Така схема роботи дозволяє швидше та дешевше (завдяки оптовим закупівлям) забезпечити заклади охорони здоров’я. Процес освоєння коштів контролює Волинська обласна рада і якщо всі вони не будуть використані, їх повернуть у статті бюджету, з яких перед тим зняли.

За словами тимчасового виконувача обов’язків директора лікарні Олександра Дударя станом на 17 квітня уже використано понад 6 млн гривень, а саме:

- на придбання медичного обладнання 34,0 тис. грн;
- на придбання фармацевтичної продукції 1737,0 тис. грн;
- на придбання виробів медичного призначення 1046,1 тис. грн;
- на придбання засобів індивідуального захисту 3330,1 тис. грн;
- на придбання виробів для проведення дезінфекції 9,7 тис. грн;
- на перевезення працівників 155,4 тис. грн.

Окрім того, як наголосив Олександр Дудар, обласна клінічна лікарня вже отримала безкоштовно матеріальних цінностей на суму майже 12,5 млн гривень від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Читайте також: «Побороти коронавірус. Фонд Ігоря Палиці допоміг лучанам і медзакладам на понад 13 мільйонів гривень»

Як зазначив керівник обласної лікарні, за ці кошти придбали:

- Медичне обладнання на 5602,0 тис. грн;
- Фармацевтичну продукцію на 3157,2 тис. грн;
- Централізовану розводку кисню – 1127,2 тис. грн;
- Засоби індивідуального захисту - 931,1 тис. грн;
- Пральні машини з комплектуючими - 321,4 тис. грн;
- Постільну білизну на 321,0 тис. грн;
- Паливно-мастильні матеріали на 259,8 тис. грн;
- Металопластикові конструкції - 201,4 тис. грн;
- Пульсоксиметрів на 155,5 тис. грн;
- Електричних медичних термометрів на 151,8 тис. грн;
- Експрес-тести - 120,0 тис. грн;
- Кисень медичний - 90,5 тис. грн;
- Оприскувачі - 24,4 тис. грн.

Як розповів Олександр Дудар, були доставлені вантажі у 37 закладів охорони здоров'я області згідно поданих заявок.

Усе необхідне отримали також правоохоронці, рятувальники, прикордонники, патолого-анатомічна служба, працівники Центру екстреної медицини та медицини катастроф та інші. Крім того, засоби захисту та медикаменти отримали Любешівськиий, Ковельський, Ківерцівський райони, міста Нововолинськ та Ковель.

Загалом у райони завезено вантажів на суму 5,5 млн гривень, зауважив Олександр Дудар та запевнив, що ця робота продовжуватиметься й надалі. Опісля Великодніх свят усім необхідним будуть забезпечені й інші райони та міста, згідно потреби та з огляду на масштаби поширення пандемії на території області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus