USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Як каратимуть волинян за використання піротехніки

30 Грудня 2014 14:00
На Волині діє заборона на реалізацію піротехнічних засобів навіть для тих, хто має на це ліцензію. А тих, хто піротехнічну продукцію збуватиме, каратимуть згідно з законом.

Про це йшлося під час прес-конференції в Управлінні МВС України у Волинській області 30 грудня.

Як пояснив начальник Управління МВС України у Волинській області Петро Шпига, заборона на збут і реалізацію піротехнічних засобів існує. Вона пов’язана зі складними подіями на сході України. Та попри це, гарантувати 100-відсотково виконання цієї заборони - неможливо. Хоча правоохоронці обіцяють, що порушники усе ж не залишаться непокараними.

«Є ситуація на сході країни, і тому слід максимально виключити використання піротехніки. Адже під виглядом піротехнічних засобів можуть бути вибухівки чи інші небезпечні речовини, предмети, використання яких матиме вкрай негативні наслідки. У новорічно-різдвяний період будуть працювати патрулі, оперативні групи виїжджатимуть за викликом, якщо будуть повідомлення про салюти. Але власними силами ми у кожен двір не зайдемо і не перекриємо цієї проблеми. Тому апелюю до свідомості людей і прошу не порушувати заборону», - наголосив Шпига.

Як пояснив заступник начальника міліції Волині Анатолій Шумик, зараз в області триває роз’яснювальна робота з особами, які мають ліцензію на реалізацію піротехніки, а таких на Волині - 24 особи.

«Їм уже дали вказівку не реалізовувати піротехнічні засоби. З ними працюють дільничні інспектори, представники різних дозвільних систем та мобільні групи, які, власне, перевіряють торгові точки на предмет реалізації піротехнічних засобів, щоб у жодному разі злочинні елементи не використали ситуацію», - каже пан Шумик.

Відповідальність за незаконний збут піротехнічних засобів передбачена статтею 195-6 Адміністративного кодексу України. Зокрема, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Також правоохоронці наголошують, що у момент перебування в місцях масового скупчення населення варто звертати увагу на підозрілих осіб і предмети, які опинилися навколо – пакети, ящики, інші пакунки. Слід про це, насамперед, повідомити правоохоронців.

Звернули увагу міліціонери і на те, що у новорічні свята не обходиться без сюрпризів від любителів перехилити зайву чарку. Вони просять не оминати тих, хто лежить на дорозі, начебто спить на зупинці громадського транспорту або деінде. Варто про такі епізоди повідомляти у медзаклади або в міліцію на номер 102.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Андрей Воронов Показати IP 30 Грудня 2014 14:12
Интересно, а бенгальские огни тоже относятся к разделу «пиротехника»?
Андрей Воронов до Андрей Воронов Показати IP 30 Грудня 2014 16:58
Ахах, не поверите, жена только что принесла хлопушки :) Теперь точно буду стрелять
Крук до Андрей Воронов Показати IP 30 Грудня 2014 17:36
Что возмёш с убогого
PATRIOTKA Показати IP 30 Грудня 2014 14:26
Люди добрі! А скажіть, чи нікому в голову не приходить як чуєте звуки від феєрверків, що то війна і до нас дійшла? Не страшно вам усім? А якщо ні, то поїдьте туди, де салютують гради і послухайте! Думаєте захочеться після такого ще в мирному житті тих салютів-феєрверків???!!!
Андрей Воронов до PATRIOTKA Показати IP 30 Грудня 2014 14:34
Нет, не страшно. На то он и фейерверк, что бы радость приносить, а если у вас, уважаемая, паранойя, то попейте валокординчика
ВОНО до Андрей Воронов Показати IP 30 Грудня 2014 15:01
ватникам раскажи про параною, они писяют кипятком стоит увидеть бесхозную сумку в електричке или метро, а при необьявленной войне , под шум феерверков легко можно настрелять кучу народу
Андрей Воронов до ВОНО Показати IP 30 Грудня 2014 15:04
А «ватники» тут при чем? Ты где живешь? В Украине, вот и думай своей головой про Украину и жизнь в ней. Че вы к России то все дое*ались? Давайте сменим пластинку, вон Норвегия тоже лучше чем мы живет, давайте к ним домахаемся
Ага до ВОНО Показати IP 30 Грудня 2014 15:25
, "под шум феерверков легко можно настрелять кучу народу" .Разрешите спросить ,а почему у нас на Украине шляеться куча народу с оружием, причем не таясь и никто их не арестовывает? Де этот фейсбучный министр Аваков ?В стране анархия какая то.
PATRIOTKA до Макс Показати IP 30 Грудня 2014 15:27
Валокардін, шановний, не для подібних проблем рпизначений! Яке свято ,коли в країні війна???!!! Дочитуйте повідомлення до кінця, я писала, що хто був в АТО (а не відсиджувався на дивані), то й знає, що таке справжній феєрверк! А коли мир, злагода і стабільність, то хоч і з гармати салютуйте!!!
Анонім до PATRIOTKA до Макс Показати IP 30 Грудня 2014 15:45
a u mene novij rik!!
123 Показати IP 30 Грудня 2014 15:58
Виновен ли порох, что им наполняют патрон???
RESTINPEACE Показати IP 30 Грудня 2014 18:09
Я 10 лет взрываю салюты на Новый Год. 10-20 минут салютов кому помешают? Дети всегда видят и спрашивают: "Будут ли салюты на НГ?". В этом году тоже спрашивали. Я им сказал, что будут. Закрывайте тогда клубы (между прочим, в Опере в "меню" - святковий феєрверк), убирайте рекламу с новогодними акциями, поздравлениями, закрывайте магазины с алкоголем и новогодней атрибутикой. Уберите елку с центра. Это же все тоже атрибуты праздника, а у нас война. Власти уже совсем *б*нулись головой об бетон.
Андрей Воронов до RESTINPEACE Показати IP 30 Грудня 2014 20:37
коментар було видалено
злий до Андрей Воронов Показати IP 30 Грудня 2014 21:24
коментар було видалено
аяяй Показати IP 30 Грудня 2014 23:19
А война у нас только для простых украинцев и траур,а олигархам депутатам все ничего, и свадьбы с размахом и салютами,и корпоративы новогодние.Уже любую радость хотят запретить,под предлогом войны.
Анонім Показати IP 30 Грудня 2014 23:26
хоч і існує така заборона на використання піротехніки, однак відповідальності законами за це не передбачено. Так що вони можуть в х... ******и а не наказати.
патріот до RESTINPEA Показати IP 30 Грудня 2014 23:46
ти тільки й вмієш, що салютувати, щей дітей учиш, а мій син, якому 5 років на кожному святі говорить:" не забуваймо наших героїв, які воююють за нашу державу!" і я гордий з цього - бо він виросте в першу чергу ЛЮДИНОЮ, а по-друге- Патріотом!!! А кого виростиш ти - піротехніків?!! ганьба і стид!!!
Анонім до патріот до RESTINPEA Показати IP 31 Грудня 2014 00:32
Бандерою выросте ! У тя
Стукач Показати IP 31 Грудня 2014 09:43
А шо там повідомляти? Це стосується тільки продажу з-під поли на базарчиках? Зайдіть в будь-який великий магазин, для прикладу Епіцентр - там цих хлопушок тонни лежать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus