USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у ВНУ впроваджується дуальна освіта

26 Січня 2021 15:12
Одним з найбільших досягнень ВНУ імені Лесі Українки за минулий рік є впровадження дуальної освіти, тобто студенти можуть навчатися і паралельно працювати за спеціальністю, набуваючи досвіду.

Про це йшлося 26 січня під час пресконференції, присвяченій річниці роботи ректора ВНУ Анатолія Цьося на посаді.

Як зазначив Анатолій Цьось, дуальна освіта – це одне з наших найбільших досягнень, адже це наближує теоретичну підготовку студентів до практичної діяльності. Наразі підписано понад 170 двосторонніх угод на реалізацію елементів дуальної освіти між університетом, установою та студентами. Зокрема, були укладені угоди з InternetDevels, баскетбольним клубом «Старий Луцьк», «Волиньгазом», зі школами, туристичними установами. Наступним кроком буде створення спільних лабораторій разом з роботодавцями.

«Дуальна освіта вирішує головне завдання – наближення теорії до практики. Ми дійсно почали з 20 осіб, коли підписали угоду з фірмою InternetDevels. Така тенденція поширилися і на інші сфери діяльності. Звичайно, карантин вплинув на реалізацію цього проекту. Але це не є тим фактором, який не дав розвиватися дуальній освіті», - зазначив ректор.

З його слів, університет та студенти продовжать підписувати угоди з іншими установами, адже це надзвичайно потрібно: «Студент іде на практику та отримує потрібні знання. Працедавці – це найуспішніші люди нашого регіону, тобто студенти можуть побачити, як вони працюють. Зі своєї сторони працедавець може оцінити якість підготовки, сказати, на що потрібно звернути увагу в процесі професійної підготовки в університеті і відібрати для себе найталановитіших студентів для майбутньої роботи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus