USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які категорії лучан не платитимуть за оформлення ID-паспорта

3 Лютого 2021 14:53
Окремі категорії мешканців Луцької територіальної громади звільнили від оплати вартості адміністративних послуг за оформлення та обмін документів, що підтверджують громадянство України та посвідчують особу.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як повідомила директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, відповідно до внесених до Закону України змін щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію ЄС візового режиму для України, органи місцевого самоврядування мають можливість звільняти певні категорії громадян від сплати за оформлення таких документів.

З її слів, за ініціативи Луцького міського голови Ігоря Поліщука департамент підготував проект рішення, згідно із яким від сплати за адміністративну послугу будуть звільнятися ветерани війни та учасники бойових дій, особи з інвалідністю 1-ї групи, діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

«Також у цьому році від сплати адміністративного збору за виготовлення паспорту чи ID-картки звільнені недієздатні особи», - зазначила Лариса Карп’як.

Члени виконкому таку ініціативу підтримали.

Як повідомлялося раніше, у луцькому ЦНАПі запровадили кур’єрську доставку документації за адресою проживання замовника електронних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 3 Лютого 2021 16:01
оплата за адміністративну послугу по виготовленню паспорта громадянина України законодавством України не передбачена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus