USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Які медичні послуги в Україні можна буде отримати безкоштовно у 2020 році

9 Листопада 2019 07:00
У 2020 році українці зможуть отримати послуги спеціалізованої медичної допомоги безплатно лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація.

Але, як зазначає УНН, посилаючись на голову Національної служби здоров’я України Олега Петренка, є певні винятки.

«Послуги спеціалізованої медичної допомоги за Програмою медичних гарантій можна буде отримати безплатно лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація, або лікуючого лікаря. Але є винятки. Без направлення спеціалізовану медичну допомогу, відповідно до медичних показань, можна буде отримати безоплатно пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, психіатра, нарколога. Також без направлення безоплатно надається медична допомога при невідкладному стані», – зазначив Петренко.

Він також додав, що відповідна програма у повному обсязі запрацює з 1 квітня наступного року. За нею НСЗУ планує спрямувати 72 мільярди гривень медичним закладам у наступному році за послуги, які держава гарантуватиме пацієнту безплатно. До переліку медичних послуг увійдуть первинна, вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), екстрена та паліативна медична допомога, реабілітація, вагітність і пологи, а також медична допомога дітям до 16 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вах Показати IP 9 Листопада 2019 11:26
До стоматолога і безкоштовно?це де таке буде?чи до гінеколога...?
КЕТ до Вах Показати IP 9 Листопада 2019 13:21
Їм заплатить НСЗУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus