USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які особливості працевлаштування волинських студентів

26 Травня 2023 08:25
Волинські студенти, які навчаються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки (ВНУ) та Луцькому національному технічному університеті (ЛНТУ), є активними учасниками ринку праці. І хоча кар’єрні можливості часто залежать від обраної спеціальностями, студенти обох університетів показують високу конкурентоспроможність на ринку праці.

«Зараз кожен цікавиться питанням, як знайти роботу після університету або й під час, мій університет дає таку можливість. Ми співпрацюємо з багатьма роботодавцями та отримуємо практику. Це дає нам змогу краще освоїти професію та закріпитися в майбутньому на робочих місцях. Бувало, що до нас самі приходили в пошуках спеціалістів та працівників. Звісно, що не кожному вдається влаштуватися – все вирішує бажання і вміння студента, але оскільки університет дає змогу, то можливість така є у всіх», – розповідає студент 3 курсу ЛНТУ факультету архітектури будівництва та дизайну Владислав Бутов.

За словами співробітників кадрових агентств, які співпрацюють з університетами, студенти ВНУ та ЛНТУ мають дуже високий рівень підготовки, що робить їх привабливими для роботодавців. Крім того, багато студентів мають практичний досвід роботи за межами університету.

«Університет співпрацює з потенційними роботодавцями, які можуть запропонувати місце роботи. Також самі викладачі надсилають актуальні вакансії за спеціальністю. Завдяки практиці, яку проходить студент, є можливість працевлаштуватись, якщо це запропонує ця ж редакція. Але звісно, що все залежить від бажання студента, якщо йому дійсно цікаво, він використає всі можливості, які надає університет», – додала студентка 3 курсу ВНУ факультету філології та журналістики Діана Кравченко.

Проте кількість робочих місць в регіоні нині обмежена і студенти змушені конкурувати між собою за робочі місця. З цієї причини важливо для студентів мати якомога більший практичний досвід та проявляти ініціативу.

«Університет постійно дає різні можливості щодо практики, та подальшого працевлаштування. Студент спочатку проходить практику в якійсь організації, а потім обирає собі роботу. В нас дуже багато підприємців, які з нами співпрацюють і чекають на професіоналів, яких випускає ЛНТУ. Кожен може обрати щось для себе, а працівники університету завжди допоможуть та підкажуть, звичайно, що останнє слово за студентом, і його бажанням працювати чи ні. Але стосовно працевлаштування, то до подальшої роботи нас «готують». Студенти, які зацікавлені, постійно пишуть наукові звіти, статті, беруть участь у конкурсах та конференціях, що дає ще більшу змогу ознайомитися з усіма професійними аспектами», – повідомляє студентка 2 курсу ЛНТУ факультету аграрних технологій та екології Вікторія Ляшук.

На думку студентів, для працевлаштування у ВНУ та ЛНТУ, важливо мати можливості для практичної підготовки, такої як стажування та практика в різних компаніях. Крім того, необхідно, щоб університети співпрацювали з роботодавцями з метою розвитку спеціалістів.

Назарій УСИК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Скоро запитають ! Показати IP 26 Травня 2023 10:09
Неспроста з'явилась стаття такого змісту у відповідний час і у відповідному місці. То звучить, як випереджене оправдання перед невідворотним звинуваченням ! Проблема є досить великою, зокрема, із якісним рівнем знань випускників вишів. Адже повноцінний навчальний процес не забезпечується, бо добра половина студентів з дозволу керівництва університетів повлаштовувались на роботу і замість навчання, і замість того, щоби гризти граніт науки вони десь ніби працюють, повністю ігноруючи навчальний процес. Тим більше, шо працюють в переважній більшості, не за обраною спеціальністю. Про яке засвоєння навчального матеріалу можна говорити, якщо студенти не відвідують пари ? А контракт підписаний, кошти за навчання проплачені і прийде час, і ви, панове професори, які вже з тих грошей отримали зарплату і проїли її,- будьте такі ласкаві виставте оцінку "відмінно" і випишіть диплом ! А потім такі кадри йдуть розбудовуати Україну. Можна тільки уявити, шо вони наваяють ! Та й у Європі вони приречені бути людьми другого сорту ! М'ягко кажучи - такий хокей нам не потрібний ! А питати будуть не з молодого спеціаліста, бо його просто з таким рівнем знань роботодавець не візьме на роботу, а якшо і візьме то хіба технічним працівником сцени чи актором масовки і другого плану. А запитає держава з керівництва вишу ! І тоді закономірно: оптимізація, приєднання, розформування, ліквідація і т. д. і т. п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus