USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Яценюк і Гузь відвідали одну з найуспішніших в Україні Боратинську ОТГ

9 Грудня 2018 17:15
Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та волинській нардеп Ігор Гузь відвідали Боратинську ОТГ, яка зайняла перше місце у своїй категорії в рейтингу найбагатших громад України. До слова, в рейтинг увійшла і Княгининівська громада, головою якої є укропівка Олена Твердохліб.

В рамках візиту ознайомились з діяльністю амбулаторії та дитячим садочком, поспілкувались з очільником громади Сергієм Яручиком.

Сучасна амбулаторія, розташована в Боратині, оснащена приладами для загальних аналізів та УЗД- апаратом, має денний стаціонар. За власні кошти в громаді оновили і дитсадок – його відвідують 170 дітей, з якими займаються 16 педагогів. Є просторі музична й спортивна зали.

Арсеній Яценюк відзначив успіхи громади та її голови, а також зазначив, що Україна пройшла шлях децентралізації швидше, ніж Швеція.

«Децентралізація – це право людей керувати на своїй території, обирати найкращих менеджерів. Ось це – найкращий менеджер. Бо цей дитячий садок та заклади, зроблені в територіальній громаді (в Боратинській ОТГ, - ВН) – взірець того, як людина знає і вміє як керувати», – зазначив Арсеній Яценюк та додав, що наразі об’єднались лише 30% громад, а найбільший супротив реформі йде з боку адміністрацій.

Своєю чергою голова громади Сергій Яручик зазначив, що громади на місцях ефективніше використовують кошти, ніж до об’єднання.

«Якщо раніше певними напрямками керували районні адміністрації, різні відділи, то сьогодні за все відповідає сільська рада. І це правильно. Ми в першу чергу бачимо, що нам потрібно і куди потрібно спрямувати кошти», - зазначив він.

Зі слів голови ОТГ, попри те, що громаді лише рік, в розвиток її інфраструктури вкладено понад 30 мільйонів гривень:

«Це ремонти і шкіл, і водопроводів, і будівництво та ремонт доріг, вуличне освітлення – тобто те, що потрібно людям. А для цього розроблена стратегія, перспективний план розвитку сільської ради».

Нардеп Ігор Гузь зазначив, що децентралізація – одна з найуспішніших змін в країні після Майдану та додав, що процес об’єднання треба стимулювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анатоль_ Показати IP 9 Грудня 2018 17:27
Такий той куля в лоб смiшний, ше й бороду вiдростив.
Радмир до Анатоль_ Показати IP 9 Грудня 2018 22:00
Ага, куди їм до грамотєїв від Тимошенко, обіцяти не вміють, лапшу не ввшають.?Тільки і роблять,що працююють. Ганьба.
Аня Показати IP 9 Грудня 2018 17:28
Коли помре цей совок: у неділю людина змушена була йти на роботу, бо приїхала куля в лоб і гусь пустодзвон... вже стіну побудував, тепер черга країни
Че Показати IP 9 Грудня 2018 18:13
Чого це бородате катається по країні? В якості кого? Гузь, задумайся з ким ти поруч стоїш. Тільки одне знаходження поруч з цим ... вже мінусує твій рейтинг!
Я до Че Показати IP 9 Грудня 2018 18:42
А що, у нього є рейтинг, окрім популізму...?
Федір Т. Показати IP 9 Грудня 2018 20:03
Хто такая тепер Яценюк , не працює , не стоїть на біржі як безробітний ( не отримує допомогу по безробіттю) , за що живе ??? Чому народ такий наївний і ще проводить з ним якіїсть зустрічі , це цинізм без стида і совісті !!! Куля в лоба так куля в лоба , питання - коли ???
Павло Показати IP 9 Грудня 2018 20:36
Нормальні хлопці. Фракція яка не пропускає засідань.Буду за них голосувати.
Анатоль_ до Павло Показати IP 9 Грудня 2018 22:36
Шо пив сьогодня, друже Павле?
Анонім Показати IP 9 Грудня 2018 20:57
В Народного фронту команда, котра не розбіглась після втрати лідером партіі посади. Тому не ведіться на пропаганду ТВ і обливання брудом розумної людини.
Радмир до Анонім Показати IP 9 Грудня 2018 22:02
Кого то цікавить, все диктують зомбісайти і зомбоящик, думати шкідливо. Арсеній адекватний і чоткій мужик
Анатоль_ до Радмир Показати IP 9 Грудня 2018 22:37
Барна його за одне мiсце тримав
знаюча Показати IP 9 Грудня 2018 21:11
Народ, не заздрість. Досягнуть такого кар'єрного росту,як ці два хлопці, А тоді матимете право на думку.
Макрон Показати IP 9 Грудня 2018 21:16
Респект цим хлопцям!
Активіст Показати IP 9 Грудня 2018 22:17
Приїхав участок на Рованцях просити.
жжжжжж Показати IP 10 Грудня 2018 11:15
а чого в найбільш проблемну ОТГ цих хлопців не завезли? на Полісся, де село за 10-16 км одне від одного, де нема з кого бюджет формувати, нема доріг, нема роботи, а державні мільйони даватимуть не завжди?
Мажор до жжжжжж Показати IP 10 Грудня 2018 13:03
вони ж бо навіть розівчилися звичайними авмтомобілями vip-класу їздити на зустрічі...... тепер тільки літаками за державний кошт.......за наші кошти. Краще б ті гроші передали громаді-ефект точно був би кращий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus