USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Йдіть всі на…!» Щоб подати показники газу, лучани годинами стоять у черзі. Відео

6 Жовтня 2021 16:59
«Та пішли ви всі на ... В мене вірус! Я без черги маю йти!» – вибігає чоловік з-за рогу будівлі і знову ховається. Потім дебошир знову виходить і показує всім середнього пальця. Це – не кадр з якогось низькопробного кіно, а просто один із днів під стінами клієнтського простору «Волиньгазу», де щомісяця лучани збираються у черги, аби вирішити свої питання з газовиками, а найчастіше – щоб подати показники лічильника.

4 жовтня, на годиннику 9.30 і під дверима центру обслуговування клієнтів «Волиньгазу» на проспекті Молоді вже збираються люди, бо в залі очікування всі місця зайняті.
«О, то сьогодні ще мало. Минулого місяця то і навкруги на бровках сиділи», – каже пані з черги і співчутливо дивиться на тих, хто йде у «хвіст» питати хто крайній.

За менш як годину черга розростається на більш як два десятка людей. Більшість з тих, хто чекає на розмову зі спеціалістом, – просто хочуть подати показники.

Сама процедура, яка раніше займала кілька хвилин, тепер розтягується на годину. Спершу – черга, щоб зайти усередину. Потім – береш талончик і чекаєш на виклик до спеціаліста. А в зв’язку з карантинними обмеженнями, в приміщенні може перебувати не більше 15 осіб, які сидять по одному на лавці. А все тому, що вже більш як пів року система не приймає показників личильників – ані в особистому кабінеті, ані через смс.
Читати ще: Змушені годинами чекати у черзі: чому у Луцьку не можна подати показники за газ

«Раніше було дуже зручно, показники можна було подати у будь-який зручний час, хоч ввечері, хоч у вихідний день, не виходячи з дому. Але з квітня перестали нараховувати використані кубометри газу, згідно з поданими показниками. Я вже раз звіряла показники – мусила після того заплатити значно більшу суму, ніж зазвичай, бо система почала нараховувати менше, ніж ми використали. А для чого це мені? Щоб потім виставили борг у тисячу гривень, ніби я не платила? Тепер знову мушу стояти в черзі, витрачати свій час і стояти в черзі, де чимале скупчення людей. Сама розмова з консультантом зайняла три хвилини, не більше. А в черзі простояла годину», – каже лучанка Ольга.
Загалом нарахування у платіжках індивідуальні. Якщо комусь нараховують меншу кількість спожитих кубів газу, то іншим абонентам приходять захмарні платіжки. Тож, аби з’ясувати, мусять чекати годинами.

І якщо хтось спокійно сприймає стояння в черзі, то у декого не витримують нерви. Невдоволений чоловік, якому повідомили про те, що треба чекати, вибігає з приміщення з криками «Та пішли ви всі!» і час від часу з погрозами чи то розігнати, чи то заразити («В мене вірус!»), виглядає з-за рогу будівлі, а чимало пенсіонерів, які чекають своєї черги, з острахом поглядають на дебошира. Згодом чоловік таки пішов, а людей в черзі все більшало.

Увага! Відео містить нецензурну лексику!
Зауважимо, нерви у клієнтів центру обслуговування «Волиньгазу» здають не вперше. Так, у червні вхід до центру облили невідомою речовиною із неприємним запахом.

Фахівці ж центру уже під час консультації кажуть, що система може не прийняти показників, навіть якщо їх подадуть спеціалісти. Пояснюють, що такий збій відбувається через процес інвентаризації, який триватиме ще до кінця жовтня. Єдине, аби не набігав борг, тут можуть розрахувати, яка сума має бути до сплати, відповідно до фактичних показників лічильника. Або ж якщо нараховано більше, аніж фактично використано – треба писати заяву про перерахунок.

Нагадаємо, скарги на величезні черги і незручності з подачею показників лічильників щомісяця надходять на телефон служби оперативного реагування «15-80». У серпні цю проблему обговорювали під час розширеної наради Луцького міського голови, тоді представники «Волиньгазу» обіцяли вирішити це питання. Однак з того часу нічого не змінилося: система досі не працює.
За збір і обробку показників лічильників відповідальний оператор газорозподільних систем, на Волині це – АТ «Волиньгаз».

Коментуючи ситуацію, у пресслужбі підприємства зазначають, що на Волині триває інвентаризація показань лічильників газу в споживачів. Якщо нарахування не відповідають фактично спожитому – радять знову ж таки звертатися до центру обслуговування клієнтів.

«До кожного будинку прийде контролер, щоб перевірити та зафіксувати на фото показник та внести його в базу. Інвентаризація проводиться для того, щоб привести у відповідність суми нараховані до сплати до реального споживання. Контролери проводять фотофіксацію показань лічильників за допомогою мобільного додатку. Це триватиме всього кілька секунд, тому просимо споживачів надавати доступ до приладів обліку представникам АТ «Волиньгаз». У разі необхідності рекомендуємо споживачам природного газу звертатись до клієнтського простору 104.ua та писати письмову заяву в менеджера про перерахунок коштів або ж написати до контакт-центру: [email protected]. Споживачі мають передавати показання лічильників відповідно до об’єму фактично спожитого газу та у встановлені строки – з 1 по 5 число щомісяця», – запевняють на підприємстві.

Крім того, для того, аби переконатися, що під виглядом контролерів не прийшли шахраї, варто ретельно перевіряти посвідчення.

«Працівники АТ «Волиньгаз» мають посвідчення із такою інформацією: – прізвище, ім’я, по батькові працівника – посада – номер посвідчення – печатка підприємства – фото працівника. Якщо документ викликає сумніви, рекомендуємо уточнити, чи дійсно людина, яка прийшла до вашої оселі є працівником АТ «Волиньгаз» за номером телефону (0332) 77 69 20», – інформує пресслужба.

На питання про дотримання карантинних норм у зв’язку з «жовтим» рівнем епіднебезпеки, у «Волиньгазі» запевняють, що працівники та менеджери клієнтських просторів 104.ua дотримуються вимог МОЗ і працюють відповідно до чинного законодавства. Саме тому до приміщення пускають одночасно обмежену кількість відвідувачів.
Водночас точних дат коли відновиться коректна робота електронних сервісів подачі показників лічильників та коли завершиться інвентаризація, аби лучани не простоювали годинами в чергах, щоб просто подати показники лічильника – у «Волиньгазі» не називають, а обіцяють, що процес завершиться «найближчим часом».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
вася Показати IP 6 Жовтня 2021 17:14
переходьте на постачання газу на кп "евода" , і немає ніяких проблем , показники передаються через вайбер-бот .
Хтоцілюди Показати IP 6 Жовтня 2021 17:22
Тобто люди подавали неправдиві дані чи що, тож онлайн подача працює і через сайт і соцмережі. Чому ці дюти стоять в черзі?
Анатолій до Хтоцілюди Показати IP 6 Жовтня 2021 17:35
А ви звіряли дані які ви подали і які нарахувала система? Якщо у вас збіглося - це добре. Ані сайт, ані чат бот не приймають фактичні показники, а нараховує розрахунок
Анонім до Хтоцілюди Показати IP 6 Жовтня 2021 19:29
Через особисті кабінети система показники приймає,але чомусь не враховує. Перед цим роками було все нормально,тепер чомусь покази ігнорують,пишуть якісь свої,значно занижені.
Вчитель Показати IP 6 Жовтня 2021 17:24
Цю кантору давно потрібно розігнати...
Луч до Вчитель Показати IP 6 Жовтня 2021 20:08
Ці кантори мають бути державними , для чого посередник який заробляє міліарди наших важких грошей???
Олег до Луч Показати IP 7 Жовтня 2021 09:50
Для того, щоб заробляв мільярди
дідо Показати IP 6 Жовтня 2021 17:29
ці люди потім обирають таких самих безграмотних депутатів....нездатні навіть подати показники,зате вимагають високі зарплати.
O_o? Показати IP 6 Жовтня 2021 17:42
Всі показники незалежно від постачальника приймає Волиньгаз. Так от, якщо постачальник Волиньгаззбут, то показники не приймають ніяк, окрім тих черг. З іншими постачальниками проблем немає. На мою думку, вони це роблять спеціально, зимою коефіцієнт на газ збільшиться із-за температурних режимів і тоді всім показник зарахують. Фактично прийдеться заплатити за більше кубів, ніж було використано. Про факту це буде лишніми 10-30 кубів, але враховуючи кількість домоволодінь, в яких показники не приймуть, сума буде колосальна.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 18:03
Цена на газ в Европе превысила 1900 долларов за тысячу кубов. По..уй
опа Показати IP 6 Жовтня 2021 18:06
Це сама безтолкова організація з усіх надавачів компослуг!!! Такою плутанини з показниками немає ні в кого в світі.
Правда Показати IP 6 Жовтня 2021 18:19
ІДІОТИ!!!
вп Показати IP 6 Жовтня 2021 18:42
Бля..ська кантора !
Балка Показати IP 6 Жовтня 2021 18:49
Чотири роки тому при ремонті житла я відмовився від газу і від послуг цієї контори під неофіційною назвою "Роги і копита". Написав заяву, заплатив певну суму, прийшов представник "Рогаиі копита", заварив газову трубу. Користуюсь лише електроенергією. Незважаючи на це, щомісяця отримую "платіжки" за газ, де кінцева суму - нуль. Очевидно фірма має багато паперу. Але це ще не усе. Періодично приходять працівники контори і вимагають показати... лічильник газу. Уявіть собі, який абсурд?! Кілька днів тому теж приходила жінка і сказала, що її посилає придурок фірми "Роги і копита", і звати його Бонюк Дмитро Михайлович.
Ого до Балка Показати IP 6 Жовтня 2021 22:03
А ви так точно описали Бонюка
Андрій до Ого Показати IP 7 Жовтня 2021 09:43
Там керівництво все таке. Розумних не тримають.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2021 19:21
Шо вы, нищеброды?
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Жовтня 2021 19:21
Прекрасно на сьогодні всім лучанам та гостям міста відомо, що показники лічильників газу контролюються, знімаються дані та вносяться у відповідні щоденники контролерами ТзОВ "Волиньгаз збут", які вештаються по квартирах, дворах, будинках, де є вільний доступ до тих лічильників. Де контролерам немає вільного доступу, де газові лічильники сховані від пильного ока контролерів, наприклад: у багатоквартирних будинках і окремих квартирах лучан, де контролер не може самостійно увійти до приватного будинку та зняти покази, бо господарі помешкання чи небажають його упустити або в приватному секторі двору перебуває охоронна собака, яка не пускає, а господар тим ділом дивиться через тюлі чи гардини з вікна і насміхається над контролером, ось тоді ТзОВ "Волинь збут" приймає рішення щодо таких клієнтів-брехунів обчислювати споживання газу середньомісячним показником, при цьому немає значення скільки споживач використав газу, а в кінці опалювального сезону накопичується пеня та заборгованність. Ось такі споживачі газу зараз метушаться та калічать один одного у чергах колцентру за адресою: м. Луцьк, проспект Молоді, буд. 14а. Я ще ні разу не був там, бо ніколи не брешу контролерам та допускаю їх до лічильників газу, тому таких проблем у мене немає вже на протязі 7 років, відколи встановив у квартирі лічильник газу.
Лучанка до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 6 Жовтня 2021 22:31
Самі себе похвалили? Вас всі у місті ненавидять,від вас значна кількість людей перейшла до Нафтогазу.Ви ще досі висновків не зробили?Люди,та переходьте ви до ін.посередників і не морочте собі голову з цим радянським союзом...
Саша до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 7 Жовтня 2021 06:20
Вештаються ))), як приблуди, а толку мало. 1 раз показник занесли за 5 місяці, а далі в них знову інвентаризація. Треба попереджувати про свій прихід !!! В статті написано, що система не приймає показники, навіть, якщо їх заносять спеціалісти.
Міщанка до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 7 Жовтня 2021 08:26
ви, певно, не працюєте, а сидите цілими днями вдома, виглядаючи контролера волиньгазу?
А Де державний контр Показати IP 6 Жовтня 2021 19:37
100% того, що інвентаризація - це надумана процедура для окозамилювання. Ще й самі це підтвердили:" ...система може не прийняти показників, навіть якщо їх подадуть спеціалісти". Де місцева влада? Де контролюючі органи? Тут явно задумана якась афера.
Защостоялинамайдані? Показати IP 6 Жовтня 2021 19:40
Якби кожен приніс хоча б 1 покришку! Слабо?
Михайло Показати IP 6 Жовтня 2021 19:46
... навчіться приймати показники у "електриків" без задержек у любий час можна передати показники !!!!!!!
Правда Показати IP 6 Жовтня 2021 22:17
Стійте і далі ді....ви чого хотіли,щастя,то отримайте і насолоджуйтесь.Вибираєте пройдисвітів і популістів,а заодно і бандитів,а тепер гвалт,отримуйте,що заслужили...
Злий Показати IP 6 Жовтня 2021 22:40
Скоро запалає
1312 до Злий Показати IP 7 Жовтня 2021 09:39
в нас всі роки були при владі пройдисвіти і популісти тільки одні з 90-их а інші ні )
123 Показати IP 6 Жовтня 2021 22:45
Песець підкрався непомітно... Ще такого бардака як зараз не було ніколи - причому бардак в усіх сферах. Навколо одна брехня і окозамилювання. А найстрашніше від того, що кожна нова влада гірше попередньої.
Правда Показати IP 7 Жовтня 2021 08:48
Чому непомітно.Зрозуміло було після виборів,особливо парламенту.Тепер пожинаємо плоди свого пофігізму.Чекаємо зими і запасаємось носками і можливо свічками,бо з електроенергією можуть бути проблеми,заодно і згадаємо віялові відключення.А якщо -25...
Ого Показати IP 7 Жовтня 2021 09:35
Це загальнодержавна шахрайська схема.Вони зараз в особистому кабінеті занижують показники, які Ви передаєте(при цьому сума в платіжках перевищує фактичну більше як у двічі),а після фотофіксаціі ними Ваших фактичних показників з урахуванням іхніх занижених вийде астрономічна сума.Це вилізе після 15 жовтня.І взагалі після публікаціі в ЗМІ цим питанням мають займатись відповідні органи.Питання,де вони і навіщо іх стільки.
Андрій до Ого Показати IP 7 Жовтня 2021 09:46
Вони в долі, або імпотенти.
Светлана Показати IP 7 Жовтня 2021 10:29
Народ, а зачем вы платите по бумажке. Знаете цену на газ, есть показатель счетчика, посчитали и заплатили. Или не судьба сделать так. А то, что они пишут в платежках, то их проблемы.
Луцьк до Светлана Показати IP 7 Жовтня 2021 12:42
Те, що ви заплатите по показниках свого лічильника знаючи тариф того місяця за який подаєте показання та ще й вирахуєте перетікання (ПОДІЛІТЬСЯ ФОРМУЛОЮ НАРАХУВАННЯ) не гарантує вам того, що вам зроблять перерахунок по не зрозумілих тарифах за попередні місяці !!! Однаково буде борг !!! Коли показник вашого лічильника буде відповідати показнику проведеному у системі Волиньгазу, лише тоді можна буде чітко підррахувати по яких тарифах по-місячно у вас не доплачено за газ та перетікання. Стояння в чергах, передавання по ел. кабінетах, СМС,фото лічильників, звінки на жаль вже декілька місяців результатав не дають! Швидше за все не знають які премії ліпити собі до зарплат, тому такий безлад!
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 7 Жовтня 2021 19:08
Дурню, ти хоч сам зрозумів, що тут у своєму коментарі написав. Повна нісенітниця, пишеш без смислу та банального розуму, аби щось написати. Прочитай написане та поясни, що цим своїм коментарем хотів донести до населення Луцька.
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2021 09:39
Нахалюги..
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2021 09:57
За перехід контролера по приватній території до лічильника з нього 100грн за доставку*
11 Показати IP 8 Жовтня 2021 16:18
Контора рога і копита.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus