USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

З Керчі зникли захоплені РФ українські кораблі

25 Червня 2019 18:39
Зі стоянки суден «Генмол» в акваторії окупованої Керчі зникли катера «Нікополь» і «Бердянськ», а також буксир «Яни Капу», які ФСБ Росії захопили в листопаді минулого року, передає «Крим.Реалії».

Кораблі Збройних сил України перемістили в невідомому напрямку.

Зазначено, що зникнення катерів журналісти виявили напередодні, коли сфотографували акваторію порту військової частини російської берегової охорони в центрі Керчі. Однак на той момент на стоянці ще перебував буксир «Яни Капу». Вранці, 25 червня, буксир також зник.

В прес-службі прикордонного управління ФСБ Росії публічно не повідомляли про переміщення захоплених українських військових кораблів і буксира.

Зазначимо, що саме сьогодні Росія повинна відзвітувати перед Міжнародним трибуналом ООН з морського права про виконання його рішення, яке полягає у звільненні 24 українських військовополонених моряків, захоплених РФ в листопаді минулого року. Крім того, Російська Федерація повинна повернути два катери та рейдовий буксир Збройних сил України.


У Кремлі заявляють, що питання про долю затриманих у Керченській протоці українських моряків перебуває за межами юрисдикції Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

Про це сказав 25 червня, в день, коли закінчується термін виконання наказу трибуналу Росії відпустити полонених моряків, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Цей випадок не є підсудним для цієї судової інстанції. В цьому полягає позиція РФ, ви це знаєте», – йдеться у повідомленні прес-секретаря, передає Українська правда з посиланням на «РИА Новости».

«Звичайно, повноваження суду просто не поширюються на цю ситуацію», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи буде ігноруватися позиція суду.

Він також заявив, що позиція Росії «була вельми однозначно викладена в цьому суді нашими представниками».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нехай Показати IP 25 Червня 2019 21:03
Забирають ви танки утримати неможете, в 2018 році на танковий біатлон на Графенвер не змогли виставити всього 4 боєготових та боєздатних танки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus