USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З обеліска на меморіалі в Луцьку демонтовують радянську зірку

23 Серпня 2022 14:11
На меморіалі Вічної Слави в Луцьку розпочато демонтаж радянської зірки, яка розташована на центральному обеліску з бронзовою скульптурою Матері-Батьківщині.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, роботи проводять, зокрема, спільно з працівниками Головного управління ДСНС області та фірми «Граніт Ексклюзив».

«На сьогодні відбулися перші різи зірки (всередині вона пустотіла) товщиною приблизно від сантиметра до півтора. Ми плануємо сьогодні її демонтувати. Будемо демонтовувати її шматками. Вона не зовсім легко, але ріжеться. Тобто ми її розрізаємо і знімаємо», – сказав він.

Зірка на обеліску також виготовлена з бронзи. А те, чи розміщуватимуть новий символ на обеліску, вирішуватимуть згодом.
«Складність робіт полягає в тому, що було тяжко визначити склад металу. Зірка приклеєна, прикручена. Працівники пробували застосовувати кілька кругів для болгарки. Визначили, що потрібен саме круг для бетону з алмазним напиленням. Роботи сьогодні будуть продовжуватися. Думаю, протягом дня вони будуть виконані», – зазначив Микола Осіюк.

Нагадаємо, раніше на меморіалі провели демонтаж радянської та україноненависницької символіки на пам’ятній стелі.

Довідка

Меморіал у Луцьку засновано у 1976 році. Він був присвячений визволенню Волині в часи Другої світової віни. Нині на меморіалі є пам'ятники ліквідаторам аварії на ЧАЕС, жертвам нацизму, комунізму та депортацій, українцям, загиблим під час Революції Гідності, АТО/ООС.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Клава Показати IP 23 Серпня 2022 14:48
Хиба це зірка ? Орден ,,Перемога''. Воно не охороняється законом України ? А це не осквернення ?
Лєнін до Клава Показати IP 23 Серпня 2022 15:58
Пиши заяву в сортлото, Клава, та не задавай дурних питань
додік до Клава Показати IP 23 Серпня 2022 16:47
"Нам не треба ковбаси! Нам не треба масла - лиш би зірка на кремлі нігди не погасла!"
додік до додік Показати IP 24 Серпня 2022 08:48
Реакція на мій пост показує відсутність у читачів почуття гумору і розуміння, що таке сарказм... Десь вони всі недалеко сидять від Клави і клави...
До клава Показати IP 23 Серпня 2022 15:39
Але ж ти і клава!
тако Показати IP 23 Серпня 2022 17:29
геть радянську символіку з міста
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2022 17:45
Я перепрошую, але це звичайний вандалізм. По-перше, це об"єкт державного значення, по-друге, такі речі не підпадають під декомунізацію. По-третє, якщо вже надумали таку дурість робити, то невже це не можна зробити нормально, а не різати її на шматки. Як на мене, то Україна робить росії великий подарунок відмовляючись від пам"яті про УРСР. УРСР - це фактично предвісник заснування повністю незалежної України так би мовити підготовчий процес. УРСР - це не проект леніна, як говорить путін, це країна яка утворилась внаслідок прагнення українців до створення своєї держави. Якби перед цим не було УНР, то навряд чи була б і УРСР. Ленін фактично зафіксував те, що вже було утворено без нього.
Не тако Показати IP 23 Серпня 2022 18:02
Догетькаєтеся до того, що власну історію, знищите, кацапам віддасте, замість того, щоб з розумом використовувати. Невже не зрозуміло - якщо хтось від своєї історії відмовляється, то інші її *підберуть*, і на свій лад використають. Івани ви безрідні..
тако до Не тако Показати IP 24 Серпня 2022 00:04
Чоловіче, ми самі вирішимо, що має, а що ні, майорити над нашим містом.. Для адекватних рядянщина і все, що з нею пов‘язано це окупація України.. дось вже цього…
Анонім Показати IP 23 Серпня 2022 18:27
З тим обеліском не завадило б щось зробити, виглядає пошарпаним, плитки відвалюються, можуть комусь голову проломити, там діти часто гуляють.
Тарас Показати IP 23 Серпня 2022 18:32
І відразу легше і краще жити стане без зірки? Чи це чергова перемога? Зірки, плити зносяться, а чому всі будинки , інфраструктуру не знести, які будувалися в радянський час комуністами? Ні? Ніхто не хоче? Чи знесенням зірок ми викреслимо історію, яка була і нікуди від цього не дінешся. Чому якось все так тупо?
Іра Показати IP 23 Серпня 2022 19:25
Тварі ви. Ц- історія. Яка б вона не була. А зірка- памяті солдатам, які від німецького фашизму Луцьк визволяли. Тобто, націзм- це супер?!?! Фашизм- супер?! Те, що зараз роблять російські солдати з Україною ганьба та сором для славян, але память стирати не можна! Хто не знає минулого, в того неиає майбутнього. Робіть висновки, хто ще головою вміє думати...може.
Ірі до Іра Показати IP 23 Серпня 2022 20:20
Хочете знати історію -вчи "історію Київської Русі", історію УНР. А те що ти пишеш про "урср" це історія окупації України радянською імперією. Так її теж треба пам'ятати, пам'ятати для того щоб більше такого не допустити. І ту окупаційна історія має бути в музеї і підрусниках а не виставляти її на показ ніби хизуючись тим що ми були в окупації , тим більше піднімати її на таку висоту. І якщо ти вважаєш Волинян "тварями", то тобі треба на Вароньож, а ще краще "слідом за кацапським крейсером"!!!
Німець до Іра Показати IP 23 Серпня 2022 20:23
За Вашою логікою - свастика - це теж історія для німецького народу? А солдати вермахту воювали і в помирали за фатерлянд. Але чомусь німці заборонили свастику на рівні закону. Здогадуєтесь, чому? Тому що символи тоталітаризму мають бути викреснені з історії людства.
Хвощ до Німець Показати IP 23 Серпня 2022 22:08
На прапорі В'єтнаму теж зірка. І шо робити?
12 до Хвощ Показати IP 24 Серпня 2022 06:03
А на штатівському їх скільки?! Важко бути вальонком поза рашкою?
13 до 12 Показати IP 24 Серпня 2022 10:01
А що, в США хіба був період соціалізму?
123 до Німець Показати IP 24 Серпня 2022 07:16
Тому що німці тепер - покірні овечки світового капіталу. Ох, ці ліберали-революціонери...
Анонім до Іра Показати IP 24 Серпня 2022 00:20
до одного місця тим солдатам ця зірка, особливо тепер, та й раніше краще б їм платили достойні зарплати і пенсії, замість цих цацок. Побєдітєлі і їх нащадки стали жили набагато гірше за переможених - чого варті ці зірочки і медальки? Війна - це горе і біда, перемоги у війнах не буває, вона надумана і штучна. Сподіваюсь, що колись настане час, коли оце кацапське побєдобєсіє і воєнна рамантіка залишать порожні голови деяких українців назавжди.
Запитання? Показати IP 23 Серпня 2022 20:54
Коли знімуть зірку , яку тримає статуя робітника, яка заховалась за деревами біля ВІЄМУ, і благословляє увесь проспект Відродження ???
Оля Показати IP 23 Серпня 2022 21:51
А що з зірками на небі?
Совок Показати IP 24 Серпня 2022 06:00
С нєба звьоздочка упала, я тєбє єйо дарю
Лучанин Показати IP 24 Серпня 2022 10:18
Не бракує в Луцьку "вати". Не може "вата" зрозуміти", що на території України не може бути жодної російської чи радянської пам'ятки, або виконаної за радянським зразком. Замість того дебільного багнету має височити кам'яний чорний хрест з простим надписом у підніжжя - "Вічна пам'ять полеглим за волю України в роки Другої світової війни". Таки самі хрести мають бути встановлені замість усіх монументів, кругом, де вони є, полеглим під час Другої світової

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus