USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За документами – хата, а фактично – церква: на Волині незаконно будують храм УПЦ МП

15 Липня 2022 19:26
Після того як Православна церква України отримала Томос про автокефалію, чимало церковних громад вирішили покинули лоно московського патріархату. Ситуація нині ще гостріша, адже росія вже п’ятий місяць веде війну на території нашої країни.

Поки українці рвуть усі зв’язки з ворогом, у селі Четвертня на Волині будують церкву прихильники УПЦ МП. Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Ще в 2019 році більшість громади Преображенського храму вирішила перейти до ПЦУ. Більшості ж протистояла меншість на чолі зі священником. Перехід супроводжувався сварками, дійшло й до бійок.

Після тривалого протистояння храм офіційно перейшов у підпорядкування ПЦУ. З’явився й новий настоятель – отець Микола.

А попередній священник Серафим придбав у селі земельну ділянку та взявся за будівництво. Втім коли до новобудови привезли куполи, всі зрозуміли, що буде тут не просто хата.

Люди запевняють: церкву московського патріархату в селі будують незаконно.

У документах вказано, що цільове призначення земельної ділянки – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. А форма власності – приватна, а не публічна, як належить при будівництві культових об'єктів.

Юристи кажуть, що це не поодинокі випадки, коли церковні діячі обходять закон під час зведення храмів. Земля для будівництва нежитлових об'єктів і проєкт обійдуться значно дорожче, ніж для звичайного будинку. Окрім того, зведення церкви передбачає отримання низки дозволів.

Поки храм будують, ні органи контролю, ні селяни нічого у цій ситуації вдіяти не можуть. Щоб втрутитися, слід дочекатися реєстрації новобудови, щоб зафіксувати порушення законодавства. Тоді приватною церквою, чи то пак житловим будинком з куполами мають зацікавитися правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ото Показати IP 15 Липня 2022 20:38
Щирі українці. Храм забрали, і все одно жабиська душить.
Українець до Ото Показати IP 16 Липня 2022 13:30
Таварищ 'Ого' -ви наверное из рассеи. Українці почали нарешті розуміти що 'русскій мір'-це гібридна війна проти України, це насильство, війна і агресія. Не ображайте українців. Пошкодуєте.
Боровичі Показати IP 16 Липня 2022 00:38
Ще й в сусідньому селі Боровичі, що по той бік Стиру, аналогічний прислужник московської віри Петро теж залив фундамент нібито під хату, а вже поставив хрест під майбутню церкву і вичікує - коли погнати доверху стіни... Боровичани попередили анархіста: лише осмілься - підемо в наступ!
Он Показати IP 16 Липня 2022 08:06
Для чого ВН пишете неправдиву інформацію, ви ж прекрасно знаєте, що МП довно в Україні немає.
Ага до Он Показати IP 16 Липня 2022 13:25
Зайдіть на сайт РПЦ і подивіться є МП в Україні чи немає. Але поділіться чи висить портрет Гундяєва в кабінеті Онуфрія. А ще запитайте бойових бурятів- вони вам підтвердять, що їх посилали в Україну 'асвабаждать каноническую церковь УПЦМП '.
123 Показати IP 16 Липня 2022 14:22
Ну не віджимають храми як ПЦУ, своє ж будують. В чому проблема?
456 до 123 Показати IP 16 Липня 2022 16:27
.... проблема в тому, що недалекоглядним = неосвідченим будуть і далі втовкмачувати в голову орківський мир... + більша кількість "представителей нашей церкви в Украине" = більша кількість бажаючих докликатись асвабадителей УПЦ = РПЦ= попи, які освячують ракети!!!! Кому не доходить на 5 місяці війни ця проста математика???
Хто в танку до 123 Показати IP 17 Липня 2022 12:45
Проблема в тому,що потрібно відрізати (розірвати) всі зв"язки з рашистами та їхніми поглядами та їхньою ідеологією. Театр, кіно, книги, залізниця, авіасполучення, інтернет-ресурси. Релігія в тому числі. На кордоні стіна 5 метрів і рів з крокодилами. В нас є для цього всі можливості. А з крокодилами Австралія пообіцяла допомогти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus