USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За «Променем» буде парковка, а лучанам пропонують гуляти на Меморіалі

6 Липня 2016 11:51
Члени міськвиконкому 15 голосами «за» дозволили облаштувати парковку між центральним басейном та ТРЦ «Промінь», попри протести лучан. Мешканці просили облаштувати там сквер, та їм порадили гуляти на Меморіалі «Вічна слава».

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 6 липня.

Нагадаємо, ТзОВ «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС», засновником якого є депутат Луцького міської ради, хоче облаштувати парковку поруч з міським басейном для спільного користування. Натомість мешканці прилеглих будинків просять там облаштувати зелену зону.

Так, після місяця переговорів, повідомив заступник міського голови Юрій Моклиця, внесені зміни до договору з ТзОВ «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС», згідно з якими ділянка і покращення залишаються у власності територіальної громади міста. Якщо вирішать на місці спортмайданчика облаштувати відкритий басейн – майданчик перенесуть на територію, передбачену під парковку, і замовник зобов’язується внести зміни до проекту. На парковку зможуть втрапити відвідувачі басейну та ТРЦ «Промінь», для відвідувачів басейну абонемент може стати пропуском на парковку.

Посадовець повідомив: згідно з попереднім розрахунком близько 17 дерев мають зрізати, достеменно кількість знищених дерев стане відомо після проведення зйомки. Досадити натомість зобов’язуються там 19 дерев. А ще інвестор готовий облагородити територію перед басейном.

Апелюючи до членів міськвиконкому, Юрій Моклиця зауважив: в місті мають бути розставлені пріоритети: спершу розв’язка інфраструктур, а потім – зелені насадження.

Та мешканці мікрорайону проти облаштування там парковки. Представник округу, депутат міськради Ігор Поліщук зауважив: мешканці навколишніх будинків зібрали більше 200 підписів за облаштування на тій території скверу, а не парковки. Лучани навіть готові долучитися до облаштування скверу.

ЧИТАТИ ЩЕ: КРОНУВАННЯ В ЛУЦЬКУ: РІЗНІ ЦИФРИ, А ЕСТЕТИКА ТА ЗАТІНОК НА ДРУГОМУ ПЛАНІ

Виступили перед членами міськвиконкому і мешканці проспекту Грушевського. Як зазначила Валентина Шевчук, з 1983 року жодного дерева на цій території не висадили, натомість порізали чимало зелених насаджень.

«Я протягом 33 років бачу, як погіршуються умови життя в нашому будинку. Знищили алею до вокзалу, по непарній стороні проспекту Грушевського вирізали всі великі дерева, навколо «Променя» вирізали всі дерева, і по проспекту Перемоги порізали. А за 33 роки жодного дерева там не посадили. Ми наполягаємо створити там денний сквер з лавками і дитячими спорудами, де можна було б дихати свіжим повітрям, а не свинцем», - звернулася жінка.

Крім того, вона зауважила: мешканці й так потерпають від сусідства з «Променем», а точніше – з нічним клубом, який розташований в будівлі. Бо чи не щоночі доводиться ставати свідками п’яних розбірок.

Натомість, за те, що на тій території треба парковка, виступили секретар міськради Юлія Вусенко та Тарас Яковлев, представник батьківського комітету вихованців басейну, які переконували: відвідувачам басейну часто ніде ставити свої автівки. Мовляв, через те, що ніде автомобілям дітися, нищаться і прилеглі двори. А Юрій Моклиця додав: згідно з документами цільове призначення цієї території – обслуговування басейну, а не сквер чи зелена зона. А якщо лучанам хочеться погуляти і подихати свіжим повітрям, він порадив перейти через 2 проспекти і погуляти на Меморіалі «Вічна слава».

Урешті, після обговорення, 15 членів виконкому проголосували «за» проект рішення, відповідно до якого розпочнеться облаштування парковки між центральним басейном та ТРЦ «Промінь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Яша Показати IP 6 Липня 2016 11:55
Моклиця ідіот повний. Пропонує людям гуляти на кладовищі.
Олесь до Яша Показати IP 7 Липня 2016 12:26
Я "холодний". Алексеев! Ти де? Активіст!!! На Лесі - дерева МІНЯЮТЬ! З збільшенням кількості на 30% І тут - Зрада! Не вольно-(міняти) - при тому що в більшисті пеньків видно гниль в сердцевині стовбура. ЗАМІНА- об"єктивна. Але - ЗРАДА і " перемога гроиади"- Перемога над здоровим глуздом. А біля "Страшного Променя"- чудова зелена зона. Просто тупо знищується бо Покровський. Бо бізнес. БО. І де алексееви? Де зрада? все О.К. Отака "потрійна" депутатсько-активістська мораль" Яка має свою Ціну.
Саша Показати IP 6 Липня 2016 11:56
Там вже давно все загородили і я там міг гуляти в далекі роки моєї молодості. Скоро не матимеш грошей - на вулицю і не виходь.
Просто мама Показати IP 6 Липня 2016 12:07
Для мене меморіал, щось типу кладовища. Якось не дуже там гуляти. Можу прийти вшанувати пам'ять героїв, але не гуляти.
Клава Показати IP 6 Липня 2016 12:28
Дійсно - а де славетна поліція о 04.00 ранку, коли біля ВЕРСАЛЮ бють морди і розїзжають за кермом пяні та обкурені молодікі з проститутками, нехай поставлять там спостережний пункт ....
За справедливість Показати IP 6 Липня 2016 12:32
Таке враження, що Луцька міська влада створена для знищення міста і містян. Чи не пора викликати цю команду на відкриті дискусії з громадою не по телебаченню, а на майдані? Мітингуємо?
справедливість до За справедливість Показати IP 6 Липня 2016 17:40
Вже один раз помітингували. Краще мозгами на виборах думайте.
Корінний лучанин Показати IP 6 Липня 2016 12:51
Напевно назріває французький варіант із машинами. Памятаєте як їх у Франції палили? А ми ж у ЄВРОПІ, як ПЕТЯ каже.
123 Показати IP 6 Липня 2016 13:21
А кто бы сомневался. Бабло рулит1
Лучанка Показати IP 6 Липня 2016 14:03
Хай краще плставлять громадський туалет та смітники а то навіть упаковку від морозива нема де викинути.За всі йдемо до євро.
Ідіот Показати IP 6 Липня 2016 15:29
Не забудтьте бочки з пивом поставити
... Показати IP 6 Липня 2016 15:43
а що так багато парковок в місті??? чи щоб там були нескінченні затори коли відкриють промінь. хай буде парковка, а кому не подобаєтсья продавайте квартиру перебирайтесь в село!!!
капец Показати IP 6 Липня 2016 15:49
а якщо на місці меморіала зробити парковку? Центр міста- суцільна парковка! Луцьк впереді планети всьой!!!!
петрович Показати IP 6 Липня 2016 15:58
Правильно зробили. Де машину ставити, коли в спортзал приїду!?!??
лучанин до петрович Показати IP 6 Липня 2016 17:08
Пробіжишся від дому до спортзалу, якщо такий великий спортсмен, нехр*на з тобою не станеться
Лучанин Показати IP 6 Липня 2016 15:58
А як різали дерева біля Авангарду на сіті лайф, то де всі були?
хі-хі Показати IP 6 Липня 2016 16:19
уявляєте Луцьк за 10 років! ?. місто без дерев без зелених зон- суцільна парковка серед невиразноі забудови з великою кількістю генделиків та бочок з пивом!!!...
До лучанина . Показати IP 6 Липня 2016 16:22
Там , де й ви . біля монітора на дивані Га ????
до ...... Показати IP 6 Липня 2016 16:23
А ти село вже осідлав місто ! НАЗАВЖДИ БУДЕШ ЛІМІТОЮ
саша Показати IP 6 Липня 2016 17:48
Покровський-г@ндон!!! Отак Романюк відробляє бабло, а дебіли все розхвалюють цього досвідченого госпідара з яковлєвами і григоренками євнухами
Ще не вмерла Украіна Показати IP 6 Липня 2016 18:45
Невже влада втратила повністю здоровий глузд?! Жителі вже геть задихаються від асфальту, машин, будинків. Дихаємо лише однією хімією!!! Владні структури Зовсім не дбають про лучан! Слово "екологія" депутатам знайоме?! А в міського голови на фазенді нема травички, кущиків, дерев? Лише асфальт і машини?! Напевно, комусь треба знищити українців! Тому і влада всіх рівнів різними способами зі всіх сторін добиває націю!
Джон Конор Показати IP 6 Липня 2016 19:30
Во де* илы,пускай сами гуляют с детьми по кладбищу.
оля Показати IP 6 Липня 2016 20:28
Нормальні люди будують багаторівневі парковки: і землі менше треба, і не псує вигляду міста.
* Показати IP 6 Липня 2016 23:52
"Проминь" вообще получился какой-то убогий. Совершенно безвкусное здание с цветными панелями. На фоне памятника великому Грушевскому выглядит просто отвратительно. Были красивые клумбы, сейчас, я так понимаю, будут газоны. А эти фонари жуткие, просто слов нет. Хотелось бы увидеть того архитектора, кто все это проектировал. У него хоть образование по специальности есть, или как в наших лучших традициях, не важно на кого учился, главное, что человек хороший... Была ещё надежда, что хоть пару деревьев посадят, да видно не судьба, раз маленький скверик решили тоже под пилу пустить ради парковки. А что касается массовой вырубки деревьев в городе, ну так это последствия реформ с переходом от газа на дрова. Очень жаль, что когда то один и самых зеленых городов Украины превращается в каменные джунгли =(
Інна Показати IP 7 Липня 2016 01:17
Перед тим як писати щось розберіться
Олесь до Інна Показати IP 7 Липня 2016 12:50
Архітектор - Заслужений архітектор України Бідзіля Андрош. Правда після 70 років складна ситуація з його творами. На жаль. Щось НЕ ТАК. А страждає місто. "промінь"- зі слів "метра"- сімейний проект. Щось не те ця сім"я курить.... Нам залишається вибачитись перед Р. Метельницьким. За знищену пам"ятку
Лучанин Показати IP 7 Липня 2016 07:05
А хто там коли останні раз був. Всохлі ялини там стоять і світла нема. А висадять дерева листяні і бвльше ніж було. Плити ті страшні перед басейном заберуть. Правильне рішення.
Інна Показати IP 7 Липня 2016 09:04
Нарешті хтось обізнаний долучився
Микита Показати IP 7 Липня 2016 16:51
Дуже гарний вийшов майдан перед Променем : нащо тільки залишили ті убогі клаптики травички? треба було все закласти бруківкою і фонтан залити бетоном, а то нема де ходити... а от ліхтарі у вигляді шибениць - це шедевр! І сам Промінь вийшов круче Пентагону, хай америкоси заздрять!
До Олеся Показати IP 7 Липня 2016 17:42
Ви - кращий , сміявся довго .Так ці архітектори ... щось курять чи нюхають .Приміщення військового відомства США . не такої форми , скоріше наш Промінь нагадує в язницю Гуантанамо, фасад якої складений з подібних прямокутних фігур, просто жах! Не вистачає залізного паркану з електродротами... Бедзіля передививися американських ужастіків, яка мова може бути про парки та сквери вони всі вкупі , вкурюють
Анонім Показати IP 8 Липня 2016 11:28
треба було промінь не розширювати по бокам, а продумати парковку, а так всі женуться за клаптик ом лишньої земельки
Іван Показати IP 16 Серпня 2016 12:26
На знесенні металевих гаражів, які нікому не заважають, хтось непогано хоче заробляти. Так, наприклад, на моєму гаражі, який нібито потрібно знести, вже висить номер телефону з пропозицією купити (звичайно за безцінь) мій гараж. А також пропонують послуги по розібранню та перевезенню в інше місце мій гараж (звичайно ж за плату). Так що на мою думку, вся ця кампанія по зносу гаражів є не що інше як засіб вимагання грошей нечистими на руку ділками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus