USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

За 10 місяців у Луцьку вилили «в трубу» 200 літрів конфіскованого самогону. ВІДЕО

13 Листопада 2009 14:21
Муніципальна поліція Луцька за десять місяців поточного року склала 43 протоколи про порушення правил торгівлі та конфіскувала приблизно 200 літрів невідомої алкогольної речовини. Згідно з постановою суду, сурогат конфіскували, передали виконавчій службі, яка зазвичай виливає його в умивальник. Про це репортеру «Волинських новин» телефоном повідомив заступник начальника управління муніципальної поліції Валентин Оксенчук.
Працівники муніципальної поліції стверджують, що впродовж десяти місяців роботи обличчя продавщиць алкогольним сурогатом не змінились. «Наших колег вже знають всі в обличчя, тому доводиться залучати сторонніх людей для участі у рейдах. Ні збільшення адміністративних санкцій, ні протоколи продавців алкогольних напоїв сумнівного походження не лякають», ― стверджує Валентин Оксенчук.
«Переважно нам телефонують лучани зі скаргами на торговців алкогольними напоями, які продають із квартир. Проте зробити обшук помешкання чи принаймні зайти в приміщення нелегального торговця ми не маємо законного права. А продають такий товар лише перевіреним клієнтам» ― констатує полісмен.
Подібні рейди муніципальна поліція проводить щонайменше два рази на місяць. Головні точки збуту продукції ― це квітковий ринок біля готелю «Лучеськ», ділянка біля магазину «Салют», торгового центру «Гостинець» та на Львівському ринку. Продають сурогат за словами муніципалів або зранку, або пізно увечері.
Так, в минулу п’ятницю, в контейнерах для квітів біля готелю «Лучеськ» працівники муніципальної поліції вилучили близько 10 пляшок невідомої спиртової речовини. Місцеві продавці від товару «відхрестились», тому встановити власника товару не вдалось.
До слова, у жовтні адміністративне стягнення за торгівлю алкогольними напоями з рук збільшилось до 30-50 неоподаткованих мінімумів з конфіскацією майна та до 150-200 за повторне вчинення правопорушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Куратор Показати IP 13 Листопада 2009 14:40
не думаю, що Україна скоро навчиться боротися з цією заразою. Нас стільки років заохочували до пиятики, що відмовитися буде дуже важко. Та й, якщо є попит пропозиція буде завжди!
Serg Показати IP 13 Листопада 2009 15:16
Ще забули одну головну точку збуту даної продукції - старий ринок, бабульки, які продають сигарети поштучно.
Vetal Показати IP 13 Листопада 2009 15:17
Ціни на алкоголь знову підвищили, тому цей бізнес і буде процвітати. Людям вигідніше піти на точку взяти пляшку за 10 грн. ніж у магазині за 25. і ще хто його зна де товар буде кращий)
Юка Показати IP 13 Листопада 2009 15:19
навіть Горбачов у одному з нещодавніх інтерв'ю визнав, що найбільшою помилкою за його президентства був "сухий закон". ніколи і ніхто не зможе припинити це свавілля! цікаво, а наших бабок теж штрафують "на бабки"?
Serg Показати IP 13 Листопада 2009 15:32
>>Людям вигідніше піти на точку взяти пляшку за 10 грн. ніж у магазині за 25.
Serg Показати IP 13 Листопада 2009 15:37
>>Людям вигідніше піти на точку взяти пляшку за 10 грн. ніж у магазині за 25. сьогодні був в Колібрісі на Грушевського - 0.5 пляшка горілочки 13 грн. з копійками
Незаангожована лібералка Показати IP 13 Листопада 2009 19:19
Одні в пагонах виливають в каналізацію, інші в пагонах з паличкою біля каналізаційних люків нанюхаютьсях і на бехах паркани зносять. P.S. Наша міліція нас береже )))
alex Показати IP 13 Листопада 2009 21:28
Це лише вершина піраміди - продаж. А потрібно починати з фундаменту - гаражів, підсобок, де такий сурогат розливають.
seal Показати IP 13 Листопада 2009 22:04
Оце так попрацювали. Всього 200 літрів за 10 місяців. Виходить по 3 пляшки в день. Так це ж крапля в морі.
Таня Показати IP 14 Листопада 2009 18:19
Як гнали, так і будуть гнати! І ніякі штрафи їх не зупинять. Одиниці зловоять для статистики, а решта в кишеню покладе і на все "очі заплющать". Така в нас міліція і це факт!
Тетянка Показати IP 14 Листопада 2009 21:48
Дo Таня: Такі в нас люди - і це факт. Бо одні бабці прикладаючи великих зусиль вирощують на городі буряк і картоплю, і продають їх на вулиці. Інші, не прикладаючи ніяких зусиль, продають отруту і бідкаються на пенсію. Які б штрафи не були, хоч до кожного жандарма пристав, якщо людина шукає легких грошей, то ніщо її не змусить працювати чесно.
вого КРОК Показати IP 14 Листопада 2009 23:58
..обличчя продавщиць алкогольним сурогатом не змінились. «Наших колег вже знають всі в обличчя, тому доводиться залучати сторонніх людей для участі"....от як правда то воно завшии правда))))
OrestN Показати IP 15 Листопада 2009 00:00
більшість опитаних вважають, що винуватців треба публічно страчувати щоб іншим не повадно було...
вого КРОК Показати IP 15 Листопада 2009 00:10
Якщо серйозно.Самогон ЗЛО 100%.Сам фак що city guards хоть якось виправдовують своє існування,втішає.Але виникає ряд питань:Чому самогон в центрі але не сурогат яким завалені магазини?Чому сумка в бабулі але не "фура" 20т з "паленим" спиртом?Чи гавкаєм тільки на тих хто не може вкуси?
Николай Показати IP 15 Листопада 2009 12:04
сдесь кто то говорил, что продают яд, не прикладаючи нияких зусиль, угу, что бы одержать хороший самогончик, надо очень много труда, знань и умений:)Согласен, этот бизнес неискореним, потому что держится на основном стержне - людским пороком.Все эти муниципальные рейди только ради статистики. И ещё:да, сейчас, как правило продают спирт, разведённый водой, но мне когда то в одном из горных аулов довелось испробовать алкогольный напиток кустарного производства,это был шедевр! божественное пойло:)Поэтому придерживаюсь мнения, иногда полезней и вкусней пить качественный самогон, нежели ту самую палёнку,которая продаётся в маркетах:) И ни в коем случае не покупать водку у бабок на рынках и в переходах!!
Николай Показати IP 15 Листопада 2009 14:56
хотя... я тут подумал, на то она и щука, что бы карась не дремал.Вот такие рейды муниципальной полиции всё таки дают позитив, хотя бы тот, что бабки, торгующие палёнкой не слишком наглеют, не совсем в открытую толкают свой товар. Хорошая бы была идея провести рейд, подобный тому,что был в 1980 году в Москве, перед Олимпиадой, проехаться по городу на "стаканах" собрать всех этих "божих одуванчиков, торгующих спиртом" и вывезти за 101 километр, где то в районе Бердичева высадить,оставить каждой по чекушке, пускай добираются на автостопе назад:) но у них же доезд на гортранспорте бесплатный,достаточно быстро вернутся обратно :( :):)
Николай Показати IP 15 Листопада 2009 15:25
в видео ролике особенно порадовал совет "виставляйте все, ось тут, біля чупа-чупсів" хороше поєднання:):)
Тетянка Показати IP 16 Листопада 2009 09:17
Та вони не самогон продають, а спирт розведенний. А это две большие разницы!!!
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:02
потрібно здійснити рейд по магазинам і вилучити половину всієї Поліської - Пальонка!!!!
Николай Показати IP 16 Листопада 2009 14:13
а ещё лучше - пейте молоко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus