USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Загибель українки Гатчінс: у США засудили зброярку фільму

16 Квітня 2024 08:43
У США у понеділок, 15 квітня, засудили до 18 місяців ув’язнення наглядачку за зброєю під час зйомок фільму Іржа Ханну Гутьєррес-Рід. Перед цим присяжні визнали її винною у ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчінс.

Про це повідомляє AP.

Вирок Гутьєррес-Рід винесла суддя штату Нью-Мексико Мері Марлоу Саммер, яка здійснює нагляд за процесом проти актора Алека Болдуіна.

Прокурори звинуватили Гутьєррес-Рід у тому, що вона ненавмисно принесла бойові набої на знімальний майданчик Іржі, де це було прямо заборонено, а також у тому, що вона не дотримувалася елементарних правил безпеки при поводженні зі зброєю. Після двотижневого судового процесу присяжні обговорювали свій вердикт близько трьох годин.

Адвокат сім’ї Гатчінс з Лос-Анджелеса Глорія Оллред зачитала заяву матері Ольги Соловей, яка мешкає в Києві, яка сказала, що її життя розкололося навпіл, і що час не зцілив, а лише продовжив її біль і страждання.

Адвокати Гутьєррес-Рід просили пом’якшити вирок, зокрема з можливістю умовного терміну, але прокурори наполягали на ув’язненні терміном на 18 місяців через відсутність каяття. Адвокати наголошували на відносно молодому віці Гутьєррес-Рід «і на тому, який руйнівний вплив матиме злочин на її подальше життя».

Після винесення вердикту Гутьєррес-Рід адвокати вимагали нового судового розгляду і просили звільнити її з в’язниці.

Раніше повідомляли, що зброярку фільму Іржа, під час зйомок якого актор Алек Болдвін застрелив українську операторку Галину Гатчінс, суд присяжних визнав винною.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався у жовтні 2021-го. Спершу Болдуїну начебто вдалося узгодити справу з рідними Галини Гатчінс. Однак згодом, у січні 2023-го, проти актора таки висунули звинувачення.

У квітні 2023-го прокуратура зняла обвинувачення з актора. Однак у січні 2024-го справу знову поновили з аналогічними звинуваченнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus