USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Заяву про звільнення від волинського митника підробили, – експерти

30 Жовтня 2018 11:42
Почеркознавча експертиза встановила, що заяву про звільнення митника Андрія Оларя – таки підробили. Нагадаємо, екс-митник у суді вимагає у Волинської митниці визнати наказ про його звільнення протиправним та скасувати його.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Андрій Оларь зазначає, що заяву на звільнення він писав під диктовку керівництва, а у заяві не вказував, ні дати написання, ні дати, коли він бажає звільнитися. Коли керівництву він став неугодний - без його відома на вже готовій заяві проставили дату і вказали на двері.

Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України провів почеркознавчу експертизу і надав висновок – дати на заяві про звільнення Андрія Оларя написані не Оларем, а іншою особою.

"Відповідь на питання експертом надана у такій редакції. Цифровий запис дата - «24.04.2018» та цифровий запис дата звільнення - «25.05.2018». Заяви Оларя Андрія Івановича від 24 квітня 2018 року про звільнення із займаної посади виконані не Оларем Андрієм Івановичем, а іншою особою", - зазначив суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Валюх.

На останньому судовому засіданні – 14 вересня у залі суду Оларь надав експериментальні зразки почерку та підпису у п'яти екземплярах. За вільні зразки почерку та підпису взяли заяви, які Оларь писав, коли працював на митниці. На основі цих документів і проводили експертизу. Експерти дійшли висновку, що текст таки писав Оларь, а от дати на заяві проставила інша людина.

"Висновок експерта підтверджує, що заява Оларя підроблена і твердження відповідача про те, що саме Оларем Андрієм Івановичем подавалася відповідна заява спростовується як його показами так і висновками експерта", - наголосив представник Андрія Оларя Олександр Сівак.

Позивач стверджує, що заява була написана під психологічним тиском та погрозами звільнення ще 12 лютого 2018 без зазначення дати. А звільнили його 24 квітня. Просто проставивши дату на вже готовій заяві.

Натомість представники ДФС не ймуть віри тому, що заява підроблена. Та зазначають, що мають сумніви у правильності проведеної експертизи. Кажуть, що для проведення почеркознавчої експертизи було недостатньо вільних зразків почерку.

А висновки зроблені експертом – необгрунтовані.

"Для такого категоричного висновку і взагалі згідно з інструкції було недостатньо кількості вільних зразків. Оскільки експертом було опрацьовано лише 8 вільних зразків з 15 мінімальних як це передбачає інструкція", - зазначила представниця ДФС Світлана Борсук.

Митниця вимагає повторної незалежної почеркознавчої експертизи, але вже у іншій експертній установі у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. Суддя приєднав клопотання представника митниці до матеріалів справи. Проте рішення проводити повторну експертизу чи ні не прийняв – зазначивши, що рішення поки приймати рано. Адже ще не досліджували письмові докази.

Суддя задовольнив клопотання позивача і відповідача: на наступних засіданнях у залі суду під присягою заслухають окремих працівників митниці – зокрема працівників відділу по роботі з персоналом та керівника управління, у якому працював позивач.

Свідки можуть підтвердити обставини, що мали місце 24 квітня. А саме: ким і коли була подана заява про звільнення Оларя з займаної посади.

Представник Оларя вважає, що для повного та об'єктивного з'ясування обставин справи, необхідно викликати свідків, які б могли пояснити, яким чином заява на звільнення Андрія Оларя була зареєстрована у відділі роботи з персоналом чи у канцелярії.

Фактично незалежна почеркознавча експертиза, яку провів Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України підтвердила той факт, що заяву митника на звільнення підробили.

Раніше повідомлялось про досить цікаву кадрову політику митниці - змушувати писати заяви на звільнення наперед без дати. Це дозволяє керівництву контролювати своїх підлеглих, адже під загрозою невідворотного звільнення працівники змушені виконувати всі без винятку вказівки. А звільняти неугодних стає куди легше, адже на вже готовій заяві залишається лише проставити дату.



До слова, раніше до мережі інтернет потрапила заява на звільнення, без дати написана митником Євгеном Шелігацьким, який нині займає посаду виконувача обов’язків начальника Волинської митниці ДФС.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus