USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Заразніший і швидший, – експерт про небезпеку «індійського» штаму COVID-19

19 Червня 2021 15:24
Епідеміолог Наталія Виноград переконана, що «індійський» штам коронавірусу невдовзі дістанеться України.

Про це вона повідомила в коментарі РБК-Україна.

Наразі небезпечний штам Delta виявлений у 90 країнах світу.

«Тому, з урахуванням міграційних процесів, є висока ймовірність, що в Україну він також прийде», – переконана лікарка.

Виноград розповіла про відмінності нового варіанту вірусу від того, який був виявлений в Ухані. За її словами, «індійський» штам заразніший і швидший.

«В «індійського» варіанту вищий показник смертності. Спостерігається більше важких форм хвороби – у 2,6 раза. Необхідність в реанімаційних заходах вища в 1,6 раза. І при цьому він більше вражає дітей, ніж вихідний варіант вірусу», – сказала вона.

Читати ще: «Індійський» штам коронавірусу. Лікар назвав його симптоми та особливості

Виноград додала, що випадки «чорної цвілі» зареєстровані у тих, хто перехворів на коронавірус, оскільки їхній імунітет виснажений через вживання стероїдних гормонів і майже не чинить опір розвитку мукор мікозу. «Хоча ризик появи цієї цвілі відносно низький для загальної популяції. Цей грибок є скрізь, але хворіють на нього тільки люди, які мають дуже сильний імунодефіцит».

Раніше українські вчені наголошували на ризику появи «індійського» штаму з Росії через Донбас. Це може спричинити нову хвилю захворюваності вже улітку, попередньо до неї готувалися на осінь.

Читати ще: Падіння в пекло: чому пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю в Індії

Варіант Delta уперше був виявлений в Індії, через що країна тривалий час була лідером за поширенням вірусу і випадками смерті у світі. Вчені скаржилися, що цей тип хвороби стійкіший до препаратів й агресивніший до організму людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus